Stigao je trailer za “Oppenheimer”, novi film Christophera Nolana
Stigao je trailer za “Oppenheimer”, novi film Christophera Nolana

Stigao je trailer za “Oppenheimer”,
novi film Christophera Nolana

Novi film Christopher Nolana Oppenheimer najavljen je za 21. jul 2023. godine, a sada po prvi put imamo i zvanični trejler.

Film prati život i rad kontroverznog fizičara J. Robert Oppenheimera, koji je zaslužen za kreiranje atomske bombe. Radnja je bazirana na biografskom romanu The film is American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Vodeću ulogu ovog naučnika tumači irski glumac Cillian Murphy, kome je ovo peta saradnja sa britanskim rediteljem. Prethodno su sarađivali na filmovima Inception, tri Nolanova filma o Betmenu i ostvarenju Dunkirk, a ovo je prvi put da Murphy igra glavnu ulou.

Osim Murphyja, film je preplavljen poznatim imenima. Tu je i Emily Blunt, koja tumači Katherine “Kitty” Oppenheimer, Robertovu suprugu koja je bila biolog i botaničar. Matt Damon u ulozi je generala Leslie Groves Jr., dok Robert Downey, Jr. tumači lik Lewis Straussa, jednog od osnivača U.S. Atomic Energy Commission. Tu su Florence Pugh i Gary Oldman, kao i Rami Malek i Kenneth Branagh, ali i mnogi drugi.

oppenheimer

I pre nego što je trailer izašao, ovih dana se govorilo o Nolanu i njegovom novom ostvarenju. Naime, s obzirom na temu kojom se film bavi, bilo je potrebno rekreirati eksploziju atomske bombe. Očekivano bi bilo da se tako nešto ostvari digitalnim putem, korišćenjem tzv. CGI – kompjuterski generisanih kadrova. Nolan je, međutim, saopštio da je eksplozija prikazana u filmu – stvarna. Nešto slično Nolan je već uradio na snimanju svog poslednjeg filma, Tenet, gde je uništio avion Boeing 747.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori