Avgustovske preporuke: Juliet Fox, Bazar kod Silosa i ostalo
Avgustovske preporuke: Juliet Fox, Bazar kod Silosa i ostalo

Avgustovske preporuke: Juliet Fox,
Bazar kod Silosa i ostalo

Evo i avgusta, tog poslednjeg poljupca leta za mnoge u ovoj sezoni (iako ne smemo otpisati ni septembar), kada je većina preplanula i čeka idealne momente da tu svoju bronzanu put prošeta po Beogradu. Možda na nekom krstarenju, koktelu, na nekoj cinema projekciji na otvorenom? Naš grad odavno nudi bezbroj mogućnosti, samo treba organizovati ekipu i zaroniti u avanturu. Evo već na samom otvaranju avgustovske sezone u Barutani nastupaju divni Still Corners, a u petak vas čekaju Šćepine Vragolije na splavu 20/44.  

Avgustovske preporuke nam donosi kao i uvek Ana sa profila @kafenisanjeiostalo koja vas poziva da obavezno pogledate holivudski klasik iz 1959. godine sa Lanom Tarner i Sandrom Di u okviru A1 letnjem bioskopa Kinoteke, zatim da istražite bazar ponude u Cetinjskoj (6.)  ali i kod Silosa (17. i 18.) te ne propustite jednu od najtalentovanijih DJ umetnica Juliet Fox koja nastupa u Barutani 12. avgusta.  

Pogledajte Anin izbor za avgust u nastavku:

#1 Vintidž bazar

Gde: Bluz i pivo
Kada: 6. avgust

Ukoliko volite vintage stil onda ne propustite Vintidž Bazar u Bluzici 6. avgusta! Od 15 sati, možete prelistati široku selekciju vintage odeće i aksesoara, od haljina i suknji do jakni i šešira.

Bazar je odlična prilika da pronađete unikatne komade koje nećete naći nigde drugde. Plus, to je odličan način da podržite lokalne biznise i održivu modu. Bazar će okupiti čak deset divnih ljudi koji će predstaviti svoje omiljene kombinacije i odabrane komade odeće. Vaš vodič kroz ovaj događaj je Saša, koja već godinama vodi svoj mali biznis i obožava da deli svoju strast za vintidž modom sa svima! Ulaz je besplatan, pa dođite i uživajte u danu šopinga i zabave!

#2 Juliet Fox

Gde: Barutana
Kada: 12. avgust

Bogami, Barutana se ozbiljno potrudila da nam ovog leta dovede neke od najjačih imena DJ scene globalno, te evo i jedne baš lepe premijere. Naime, 12. avgusta podno Pobednika stiže jedna od najtalentovanijih i najpopularnijih umetnica elektronske muzike, Juliet Fox. 

Njeno prisustvo na tehno sceni ne može se zanemariti, kao i činjenica da je vezala i nekoliko sjajnih uspeha u produkciji zajedno sa sve većom potražnjom za njenim DJ nastupima na najpoznatijim festivalima i po klubovima svetskog ranga. Juliet koja iza sebe ima bogatu diskografiju kao i label izdanja pod Drumcode, Filth On Acid i Kraftek, dobiće i sjajnu podršku u Beogradu, pošto će masu zagrejati dve dame domaće scene, Lea Dobričić i Sara Šoškić. Karte za Juliet već su prodaji po ceni od 1190, a možete ih kupiti na cooltix.rs.     

#3 Berza ploča

Gde: Dom omladine
Kada: 13. avgust

Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, gde će se samo dan nakon Juliet Fox u Barutani, održati još jedna berza ploča tokom koje će posetioci i izlagači imati priliku da razmenjuju i prodaju polovna, kao i dobro očuvana originalna izdanja na pločama i diskovima. Cena ulaznice za posetioce je simbolična i košta 150 RSD.

#4 Piknik

Gde: Muzej savremene umetnosti
Kada: 13. Avgust

U nedelju 13. avgusta u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu održaće se treći Piknik u 2023. godini u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. Program počinje standardno u podne, završava se oko 20 časova, a prisustvo je potpuno besplatno. Kroz letnje nedeljno popodne vodiće vas DJ-evi Stevie Whisper i Phillie P koji jedva čekaju priliku da publici puste sve ono što je previše fino i nežno za nožne termine u klubovima. Od rekreativnih aktivnosti u organizaciji Piknika izdvajamo joga session sa Foton yoga studiom i stoni tenis i šah u organizaciji Aktivnog kluba.

Lep dodatak piknicima jesu posete muzejima u čijem “dvorištu” se održavaju piknici pa će tako Muzej savremene umetnosti u čijem prostoru trenutno su čak tri izložbe, omogućiti svim posetiocima da ih posete besplatno za vreme trajanja Piknika, tj do 18h kada se muzej zatvara. Na Pikniku vas čeka šira ponuda hrane i pića nego proteklih sezona: Burger House Bros, picerija Đani, 2Tales destilerija, Salto pivara, Eden vinarija, Ferdinand knedle, Bubamara gelato sladoledi i dr.

#5 Imitacija života

Gde: A1 Kinoteka Letnji bioskop na krovu Doma vojske
Kada: 17. avgust

Letnji bioskop na krovu Doma vojske već drugu sezonu zaredom nudi niz domaćih i stranih filmova, a mi vam skrećemo pažnju na pravi biser među sedmom umetnošću, vanserijijsko ostvarenje iz  1959. godine koje je na programu 17.08. Autorki Ani ovo je jedan od najdražih starih filmova koji toplo preporučuje uz napomenu da pripremite maramice. Douglas Sirk stoji iza režije a u glavnim ulogama su maestralne Lana Tarner i Juanita Moore. Imitacija života smatra se jednim od najuspešnijih filmova 50-ih a donosi priču o porodici, odrastanju, zanemarivanju i zaljubljivanju. Takođe prepliće nam tadašnji svet rasizma, te koliko su te prilike oblikovale mlade devojke i njihov odnos sa majkama. Iako su u početku kritičari zamerali Sirku na melodramatičnosti i mrvici kiča u ovom filmu, kasnije su isticali da je ovo njegovo najbolje ostvarenje. 

#6 Bazar

Gde: Silosi
Kada: 18. i 19. avgust

U okviru tradicionalne manifestacije “Pod sjajem zvezda”, održaće se i prigodan bazar za koji izlagači mogu da se prijave do 4. avgusta. 

Tokom ovog vikenda biće i sjajan muzički program koji će predvoditi  grupa Funkier Project, te DJ duet koji smo čekali pune tri decenije, dva stuba beogradske house scene, Brka i Peppe u šestočasovnom b2b setu Naravno, da se naše bake i deke savršeno provedu, tu je korzo u petak od 18 do 22h kada će muziku sa njihovih igranki da pušta DJ Šlager Majstor 

#7 KONTAKt FEST – Elemental i Svemirko

Gde: Sajam
Kada: 25. Avgust

Jedan od meni najatraktivnijih festivala KONTAKT FEST ove godine ima bome baš dobar program. Izdvojila bih i 24. avgust, odnosno prvo veče festivala kada na scenu izlazi možda i najperspektivniji dečko regionalne scene Z + + . Ali za sve one koji žele „nešto glasno“ začinjeno „ženom od vanilije“ svakako jeste drugo veče kada dolaze dve najkul grupa regije Elemental (svoj 25. rođendan slave baš ovde) i Svemirko. Kakav je ovo superkombo na Kontakt Festu 25. avgusta.

#8 Topljenje – Innellea x Woo York

Gde: Kalemegdan
Kada: 26. Avgust

Innellea, jedna od najtraženijih izvođača sa afterlife etikete, talentovani producent iz Nemačke, poznat po svojim emotivnim i hipnotišućim zvucima povešće vas 26. avgusta na putovanje kroz duboke melodije i moćne ritmove. Njegova muzika stapa elemente tehna i hausa stvarajući jedinstveni zvučni pejzaž koji će vas sigurno osvojiti. Sa druge strane Woo York, duo iz Ukrajine, donosi svoj jedinstveni spoj techno i live nastupa. Neverovatna energija koju stvaraju na sceni i moćne, specifične kompozicije, predstaviće jedinstveno iskustvo za sve ljubitelje elektronske muzike. Jedno je sigurno da će ovo biti nezaboravno tehno veče na Kališu, tik pred ulazak u septembar.

#9 Rundek i ekipa

Gde: Botanička
Kada: 26. i 27. avgust

Rundek sa svojom Ekipom već treću godinu zaredom održava nezaboravne koncerte u Botaničkoj bašti, na mestu koje za njega, kao najvećeg aktivistu za zaštitu životne sredine, i te kako ima poseban značaj. U tom duhu, na predstojećim koncertima neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše, koje će na ulazu u Botaničku baštu biti podeljene svim posetiocima, što je postala i sama tradicija na koncertima Darka Rundeka.

Nema sumnje da će Botaničkom baštom dva dana odjekivati „Mila“, „Voljeti stvarno“, ali i vanvremenski hitovi „Ruke“, „Makedo“… Cena karata u pretprodaji biće 2.200 dinara, dok će na sam dan koncerta biti 2.500 dinara, a mogu se nabaviti putem servisa Tickets.rs.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori