Virginie Viard poslala je poslednje pozdrave modnoj kući Chanel, a ko će je sada voditi?
Virginie Viard poslala je poslednje pozdrave modnoj kući Chanel, a ko će je sada voditi?

Virginie Viard poslala je poslednje pozdrave modnoj kući Chanel, a ko će je sada voditi?

Neminovno je da je jedna od trenutno najvrelijih tema u modnoj industriji činjenica da je Virginie Viard nakon tri decenije poslovanja u modnoj kući Chanel, napustila istu. Iako je ova tema markirana hot etiketom, ne krijemo da ovaj potez ne možemo svrstati među one koje nismo očekivali. Naprotiv, njena ostavka bila je vrlo očekivana a možda i duže vreme prizivana od strane mnogih modnih kritičara. Virginie poslednjih pet podina nalazila se na poziciji kreativne direktorke poznate etikete, kojoj mnogi kažu da je donela sve osim kreative. No, kako je Chanel tron trenutno slobodan, ono što se svi pitaju je ko je sledeći naslednik? Za sada, postoje spekulacije koje se vrte oko tri velika modna imena, a mi se pitamo ko će tačno od njih uzeti vođstvo?

1 | Jeremy Scott

You didn’t see that coming, did you? 

Kako je definitivno prva pomisao na Chanel glamur kao i vanvremenski chic, svesni smo da je ovoj kući potreban neko ko će negovati njenu dugovečnost. Na tapeti jednog od mogućih kreativnih dirktora našao se Jeremy Scott. Čovek koji je čitavu deceniju vodio Moschino i doneo mu sve ono po čemu ćemo ga pamtiti. Fun i camp činili su imperativ njegovog stvaralaštva, te je neminovno da nova i nešto zabavnija era Chanel brenda stiže njegovim mogućim dolaskom. Kako mnogi ne mogu spojiti Moschino siluete sa Chanelom, prenosimo da je Karl Lagerfeld u više navrata poentirao da je Jeremy jedina osoba koja nakon njega može voditi Chanel.

2 | Hedi Slimane

Fashion people have their (current) best match

Čovek koji je dobio možda i najviše glasova modnih kritičara u Novi Chanel (modnoj) kampanji definitivno je Hedi Slimane. Modni gigant koji se trenutno nalazi na poziciji kreativnog direktora Celine brenda, i u svom modnom dosijeu poseduje imena poput Saint Laurenta i Diora, trenutni je favorit. Hedi je Celine brendu doneo sve što mu je bilo potrebno. Prezentovao je novu IT torbu, eyewear digao na viši nivo kao i generalnu popularnost ovog brenda. Njegovi komadi uspevaju da budu klasični ali i trendi, dovoljno edgy uzimajući inspiraciju iz rock grane, ali dovoljno sofisticirani za a svaki dan. Komadi su cool ali i vanvremenski, a to je ono što je Chanelu, koji već ima notu vanvremenskog u sebi, potrebno. Hedi pored svih uspeha koje je doneo pomenutoj modnoj kući, za isti taj posao plaćao je (sam sebe) i šakom i kapom.

3 | Pierpaolo Piccioli

Italian giving it all to the french? 

Još jedan izvanredan dizajner čija nas je ostavka (ne toliko prijatno) iznenadila. Nakon skoro tri decenije poslovanja u italijanskoj modnoj kući Valentino, Piccioli je podneo ostavku. Na njegovo mesto (pomalo i neočekivano) došao je Alessandro Michele, bivši kreativni direktor Gucci brenda. Čovek s mnoštvom modnog iskustva, i čiji ćemo Valentino zauvek pamtiti, jeste jedan od kandidata za ovu poziciju. Svoj glamur, ljubav prema boji ali i raznovrsnim teksturama italijanski modni velikan mogao bi doneti u Chanel.

Za sada, konkurencija je i više nego jaka i svi izbori na neki način imaju smisla. Stoga, novu eru Chanela željno isčekujemo kao i potpis novog kreativnog direktora/ke.

Učitati još
Zatvori