Tom Holland pravi pauzu od društvenih mreža, evo i zašto
Tom Holland pravi pauzu od društvenih mreža, evo i zašto

Tom Holland pravi pauzu od
društvenih mreža, evo i zašto

U jeku priča o mentalnoj higijeni, donosimo vam još jednu vest. Nakon što je Shawn Mendes otkazao svoju turneju radi fokusa na mentalno zdravlje, Tom Holland iz istog razloga pravi pauzu od društvenih mreža. Naime, kako glumac navodi, oseća se kao da Instagram i Twitter poseduju nadmoć i postaju prestimulativni. Tom Holland dodaje da mu nije prijatno da čita komentare o sebi, te da je iz tog razloga obrisao aplikacije.

Mnoge zvezve, poput Toma Hollanda, odlučile su se na isti korak. Selena Gomez, iako biva najpraćenija osoba na Instagramu, takođe se odrekla društvenih mreža radi fokusa na sebe i svoje zdravlje. Društvene mreže vrlo često su okidač loših misli i stvaranje nerealistične slike o sebi. Sestre Kardashian čini se svoj brending stvaraju upravo na društvenim mrežama poput Twittera, Snapchata i Instagrama. Međutim, podsetimo se nemilog događaja iz 2016. godine koji je naterao čak i Kim Kardashian da se na nekoliko meseci povuče sa ovih platforimi. Nekada je privatnost ipak neprocenjiva.

Ovakve vesti samo su podsetnik koliko je važno umereno konzumirati društvene mreže. Iako nam olakšavaju svakodnevno komunikaciju, ove aplikacije prodrle su u naš život mnogo dublje, te nas sve više oblikuju. Kako bismo sprečili negativan uticaj socijalnih medija, veoma je važna da pametno upotrebljavamo ovakav vid komunikacije i informisanja.

Učitati još
Zatvori