Shawn Mednes otkazao je svoju turneju zbog fokusa na mentalno zdravlje
Shawn Mednes otkazao je svoju turneju zbog fokusa na mentalno zdravlje

Shawn Mednes otkazao je svoju turneju zbog
fokusa na mentalno zdravlje

U toku jučerašnjeg dana, Shawn Mendes obavestio je svoje fanove širom sveta da otkazuje svoju dugo najavljivanu turneju. Na samom početku, pre par nedelja, prvobitno je otkazao nekoliko gradova, kako bi se psihički pripremio za ostale datume. Iako se radovao nastupima posle velike pauze zbog pandemije, start turneje ga je uhvatio nespremnog. Nažalost, nakon dugih razgovora sa svojim timom i grupom lekara, donešena je odluka da Shawn mora da otkaže celokupnu turneju. U nju spadaju koncerti koji su trebali da se održe u Severnoj Americi, Evropi kao i Engleskoj. Većina fanova je naravno razočarana, ali je sa velikim razumevanjem dočekana ova, nimalo laka odluka. U kometarima se redjaju reči podrške kolega koji insistiraju da je mentalno zdravlje najvažnije i da nema cenu.

Shawn Mendes na turneji

Pevač je u svom dokumentarcu koji je radjen za Netflix otkrio svoj put do popularnosti i na koje je sve prepreke naišao. Jako je teško kada vrlo mladi udjete u mašineriju show business-a, jer ako u tom trenutku niste okruženi pravim ljudima, posledice po mentalno zdravlje mogu biti kobne. To smo videli toliko puta do sada. Shawn je, do skoro, najveću podršku imao u svojoj devojci, takodje pevačici, Camilli Cabello. Njih dvoje su jedno drugom bili najveći oslonac, a pre toga su godinama bili jako bliski prijatelji. Nažalost, u novembru prošle godine su prekinuli dugogodišnju vezu. Shawn je u medjuvremenu u par intervjua govorio da se teško bori sa njihovim raskidom, kao i da se oseća veoma usamljeno. Da nema koga da pozove kada prolazi kroz mini epizode anksioznih napada, kao i to da mu Camilla veoma nedostaje.

Fokus na mentalno zdravlje

Nažalost, kroz istoriju vodjenja karijera velikih muzičkih zvezda, videli smo mnogo primera koji nisu uspeli da izdrže pritisak. Iako se često razočaraju fanovi, uvek je bolje da se otkažu aktivnosti i uzme preko potreban odmor (kako psihički, tako i fizički) i to konačno postaje uslovljen obrazac. Ranije su menadžment timovi i sponzori vršili pritisak na izvodjače da se zakazane obaveze moraju ispuniti gotovo uvek, i to je bio dodatni pritisak sa kojim su se nosili na dnevnom nivou. Pored svih njihovih privatnih problema i fizičkih napora, vodili su računa da ne razočaraju fanove i sponzore.

Nova generacija celebrity postavke vrlo vodi računa o sebi, pa tako pamtimo kada je Kylie Jenner otkazala put za Pariz. Na zakazanu Balmain reviju, na kojoj je Kylie Cosmetics bio glavni partner. Rekla je da se ne oseća dobro i rešila da ne ide. Kris Jenner je čupala kosu sa glave, ali Kylie je ostala pri svojoj odluci.  Justin Bieber je nedavno ponovo pravio pauzu na turneji, a pre par godina je, na polovini prošle, samo rešio da je prekine. Ariana Grande je isto tako, još davne 2017. otkazala ostatak turneje zbog neophodnog psihičkog balansa. Neko će reći da su zvezde razmažene, da imaju sve što požele i da ostaje nejasno kako ne mogu da izadju ta dva sata i zabave publiku. Svetu je potrebno razumevanje, a izvodjačima fanovi koji će poštovati njihove odluke. Donešene za njihovo dobro. Jer, na kraju dana, metalno zdravlje treba da bude na prvom mestu, a ne novi singl.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori