Da li je ovo „the new Birkin“?
Da li je ovo „the new Birkin“?

Da li je ovo „the new Birkin“?

Uveliko poznata bajka o Birkin torbi, njenom nastanku i uticaju reklo bi se da je pomalo postala izvikana, te da su modni entuzijasti krenuli u potragu za novim poželjnim komadim. Shodno tome, na društvenim mrežama se pojavila teorija o „the new Birkin“ modelu koji će je polako ali sigurno zaudeti zaludeo scenu, a uvekoliko ga furaju i brojne celebrity IT devojke.

You heard it here first. Reč je o The Row Margaux modelu, a uveliko ga nose Kendall Jenner, Dua Lipa, Jennifer Lawrence, kao i Anne Hathaway. Sestre Mary-Kate i Ashley Olsen oduvek su bile Birkin devojke, a neretko se govorilo da predstavljaju pravo otelotvorenje vizije Jane Birkin kako njena torba zaista treba da se nosi – bez mnogo opterećenja, u praktične svrhe i sa hatoičnim bag charms. Međutim, čak su i sestre Olsen nedavno sve češće viđene kako nose novu najpoželjniju dizajnersku torbu The Row Margaux. Reklo bi se da su same sebi dizajnirale novu Birkinku.

Da li je Margaux novi model na sceni?

I jeste i nije. Nema dugu tradiciju poput Birkinke, ali prve modele detektovali smo još na The Row reviji 2021. Samo godinu dana kasnije, započela je vladavina ovog minimalističkog dizajna s obzirom na to da je nakon Fall/Winter 22 kolekcije postala stalni član The Row porodice. Od tog trenutka, status ove torbe nekontrolisano dobija na popularnosti, a njen uticaj unutar modne industrije potvrđuju upravo neodržive zalihe retailera s obzirom na to da se torbe prodaju instant.

Tihi luksuz i ideologija minimalizma

Kako smo već naglasili, The Row Margaux model izgleda prilično jednostavno. Na njoj nema nikakvih obeležja brenda i upravo zbog toga pripada kategoriji tihog luksuza. Jasno je da samim tim i cena ovog komada nije nimalo pristupačna. Margaux model dolazi u širokom spektru boja, a poneki dizaj neodoljivo podseća na filozofiju kreiranja Birkin torbe. Praktičnost je jedini imperativ.

Učitati još
Zatvori