Retrospektivna izložba Thierry Mugler: Couturissime
Retrospektivna izložba Thierry Mugler: Couturissime

Retrospektivna izložba Thierry
Mugler: Couturissime

Retrospektivna izložba Thierry Mugler: Couturissime predstavljena je u Brooklyn Museum prostorijama i prikazuje oštri univerzum francuskog modnog vizionara. Na izložbi se nalazi više od stotinu odevnih predmeta – od haute couture komada do scenskih kostima. Takođe, činjenica da je ovo prva izložba koju nije odobrio sam Thierry Muglerčini događaj umnogome emotivniji.

Muglerova pojava sedamdesetih godina i rušenje svih modnih kodeksa tadašnjeg vremena za ishod su imali redefinisanje visoke mode korišćenjem materijala kao što su guma i PVC, preuveličanim proporcijama i preuskim korsetima. Jer kome je do disanja u Mugleru?

Muglerovi dizajni nisu bili namenjeni praktičnoj upotrebi, niti su podlegali mediokritetskim analizama. Mugler je oduvek izazivao. Baletski igrač ekstravagantnog izgleda nosio je teatralnost sa sobom (i na sebi). Njegove kreacije bile su kostimi. Njegove revije bile su predstave. Njegova umetnost bila je spoj nekih prošlih vremena i vanzemaljskog izražaja.

Thierry Mugler: Couturissime retrospective at the Brooklyn Museum / Profimedia

Prezentacija u Brookly Museum prostorijama ispunjena je kako dizajnima, tako i prilagođenim dodacima poput skica, video zapisa, kultnih modnih fotografija kao što su one koje je fotografisao genijalni Helmut Newton. Takođe, nalaze se i spektakularnih instalacija koje odražavaju jasnu filozofiju dizajniranja Thierry Muglera. Na Thierry Mugler: Couturissime izložbi krije se i odeljak posvećen parfemima, a posebno je istaknut Angel by Mugler parfem za žene prepoznatljivog, senzualnog mirisa.

Thierry Mugler: Couturissime retrospective at the Brooklyn Museum / Profimedia

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori