Nova Fendi Peekaboo kampanja je stigla – uz omiljeni mother-daugter duo, Kate i Lilu Grace Moss
Nova Fendi Peekaboo kampanja je stigla – uz omiljeni mother-daugter duo, Kate i Lilu Grace Moss

Nova Fendi Peekaboo kampanja je stigla – uz omiljeni mother-daugter duo, Kate i Lilu Grace Moss

Sama pomisao da ste glavno lice kampanje za vanvremensku Fendi Peekaboo torbu je i više nego ikonična, a da sve to radite sa svojom majkom je priča za sebe. Ne krijemo da su nam Kate i Lila Grace Moss jedan od omiljenih mother-daughter dvojaca modne industrije. Nakon što je Zara svoju kolekciju upotpunila modelima s fotografijama Kate Moss, i Fendi je odlučio da je vreme za comeback ove dive. S tim u vezi predstavljamo vam najnoviju Peekaboo kampanju s našim omiljenim power duom.

– Peekaboo itself –

Neminovno je da su jedne od prvih asocijacija na Fendi njihove ikonične torbice. Ovi modeli, između ostalog prepoznatljivi su i po svom kulturološkom uticaju. Bila to Fendi Baguette, koja je svetlost dana ugledala u epicentru modnih trendova – seriji Sex i Grad, ili Peekaboo bag o čijoj ćemo istoriji sada govoriti. Poznata torbica čini jedan od glavnih simbola ove modne kuće. Nastala je 2009. godine kada je premijerno prezentovana u sklopu proleće/leto kolekcije. Pomenutu modnu epohu italijanskog brenda vodio je ni manje ni više nego Karl Lagerfeld. Ova torba dobila je ime po dečijoj igri Peekaboo, te su je mnogi zvali i Hide and Seek torbom. 2013. godine Fendi nas je obradovao Monster edicijom popularna torbe nakon koje je došlo do mnoštva kolaboracija i transformacija pomenutog modela. U amanet deceniji postajanja ove ikonične torbice, 2018. godine izašla je i Peekaboo X Lite edicija. Poslednju inovaciju Fendi doneo je 2020. godine uz Peekaboo ISeeU.

– FASHION IS IN THE DNA –

Neminovno je da je, sada već poznata manekenka Lila Grace Moss, svoje modne gene nasledila od svoje majke. Kate Moss je bila, i uvek će biti, jedno od najuticajnijih lica modne industrije. Njen rad stvorio je zasebnu epohu i kulturološki obeležio modnu industriju. Međutim, ovo nije prvi put da je poznati dvojac ujedinio svoje snage. Ovaj power duo, više puta videli smo na crvenim tepisima. Naši omiljeni definitivno oni sa Met Gale na kojima se Fendi potpis krije iza stajlinga. Ne krijemo da nam je ovo jedna od omiljenih kampanja ovih ikoničnih žena, te brojimo sitno i željno isčekujemo njihov sledeći potez.

Foto: Profimedia, FARFETCH, Designer Exchange Instagram /@lilamoss, @fendi

Učitati još
Zatvori