Don’t walk, RUN: Zara ima kolekciju sa čuvenim fotografijama Kate Moss iza kojih stoji Terry O’Neill
Don’t walk, RUN: Zara ima kolekciju sa čuvenim fotografijama Kate Moss iza kojih stoji Terry O’Neill

Don’t walk, RUN: Zara ima kolekciju sa čuvenim fotografijama Kate Moss iza kojih stoji Terry O’Neill

Nakon što je predstavila kolaboraciju sa luksuznom sportskom etiketom Everlast, Zara nas je ponovo iznenadila novim (promišljenijim?) marketinškim igricama. Ovog puta nije reč o saradnji vrtoglave ideologije već jednostavnoj kolekciji koja podrazumeva majice kratkih rukava i dukseve, međutim dramaturški efekat koji je zaludeo scenu jesu čuvene fotografije Kate Moss iza kojih stoji genijalni Terry O’Neill.

Fotografije koje se nalaze na majicama i duksevima iz nove kolekcije nastale su u Londonu davne 1992, a upravo ta informacija istaknuta je i na samim komadima. Pažnja svedena na manimalistički prikaz i tek dovoljno naglašene detalje upravo su razlozi zašto je pravo vreme da prošetate potrčite u Zaru kako biste obezbedili svoj primerak iz još jedne limitirane Kate Moss kolekcije.

Kate Moss by Terry O'Neill u Zari

Kate Moss by Terry O’Neill

Terry O’Neill je bio legendarni britanski fotograf koji je važio za svojevrsnog modnog hroničara, a njegov rad bio je prepoznatljiv po fotografijama koje su postavljale subjekte u nekonvencionalna okruženja, kao i po portretima koji su prikazivali potpunu iskrenost osobe koja se nalazila pred njegovim objektivom. Upravo takve fotografije Kate Moss zabaležene u martu 1992. u potpunosti su redefinisale pojam portreta u modnoj industriji i postale referentna tačka novijim generacijama.

Kate Moss by Terry O'Neill u Zari

Into the night with Kate Moss

Međutim, prisetimo se nakratko da ovo nije prva kolekcija u kojoj sudeluje omiljeni nam supermodel devedesetih. Ne tako davno Zara je predstavila Into The Night liniju u saradnji sa ekadašnjom urednicom francuskog izdanja Vogue magazina Emmanuelle Alt koja je dizajnirala čak osam modela cipela, a limitirana kolekcija uključivala je i svilene haljine, jaknu sa resama, kao i savršeno skrojene blejzere i mnogo štrasa. Lice kampanje je bila ni manje ni više nego Kate Moss, a celokupna vizija oslanjala se na ideologiju vanvremenskih kreacija i stilsku mantru rok zvezde zarobljene u telu modela. Moss je na fotografijama nosila srebrnu haljinu koja je aludirala na njen most iconic look – potpuno providnu Liza Bruce srebrnu haljinu. Kampanju je fotografisao (očekivano) David Sims, a stilizovala Emmanuelle Alt.

Journal finds: Kate Moss by Terry O’Neill kolekcija u Zari

Foto: Zara

Učitati još
Zatvori