Kraj jedne ere: Da li se celebrity stilista Law Roach zaista penzionisao?
Kraj jedne ere: Da li se celebrity stilista Law Roach zaista penzionisao?

Kraj jedne ere: Da li se celebrity stilista
Law Roach zaista penzionisao?

Ovih dana se u modnim krugovima govori samo o jednom – i ne, nisu Teletabis čizme. Poznati modni stilista Law Roach na svom Instagram profilu objavio je da odlazi u penziju. Objava je došla potpuno neočekivano, nakon što je Roach ponosno podelio svoj rad sa minulih Oskara, za koje je pripremio neke od najupečatljivijih autfita, poput onog koji je ponela Hunter Schafer. Pomalo kriptična poruka kojom je objavio svoje povlačenje ostavila je sve njegove pratioce u neodumici – šta se zapravo desilo?

„The image architect“

Kada bismo sada počeli da nabrajamo sve nezaboravne modne trenutke iza kojih stoji Law Roach, ovaj tekst bi se ubrzo pretvorio u neiscrpnu galeriju. Kako u opisu njegovog profila stoji da je image architect, možda je to zapravo najbolji način da se kratko opiše ono što je svojom viziom Law gradio. Više od stilizovanja, zapravo je konstruisao jedan modni narativ, izdižući moć koju odeća ima na jedan novi nivo. Svojim kreacijama omogućio je da autfit postane mnogo više od toga. Samim pregledom njegovog Instagram profila, koji je svojevrsan portfolio njegovog rada, shvatiće te brzo da su svi omiljeni i upečatljivi momenti poslednjih godina bili rezultat njegove neprikosnovene vizije.

Kraj ere Zendaya x Law (?)

Ono što je sve poštovaoce Roachovog rada najpre zabrinulo jeste: šta će sada biti sa Zendayom i, još više, njenim modnim stilom? Law Roach je dugogodišnji stilista mlade holivudske zvezde, te je u velikoj meri zaslužan za njeno stasavanje u modnu ikonu. Kada je prošle godine i zvanično ponela tu titulu, dodeljenu od strane prestižnog udruženja CFDA (eng. Council of Fashion Designers of America), sama Zendaya je u svom govoru istakla da je Law najodgovorniji za njena modna postignuća. Zato ne iznenađuje da je modna zajednica zabrinuto posumnjala znači li ovo i kraj njihove saradnje?

Iako je odgovor i dalje neizvestan, ubrzo nakon glavne objave, Law je podelio da tako nešto nije moguće jer je njihov odnos neraskidiv. Međutim, odnosi li se to i na njihov poslovni odnos, ono je što ostaje nerazjašnjeno.

Stilista se penzionisao… da bi postao model?

Dva dana nakon što je objavio svoje povlačenje, Law Roach pojavio se na Boss reviji – u ulozi modela. Kao neko ko modu diše i živi, teško je da će Law ikada moći da je napusti, što nam daje nadu da je odluka o penzionisanju ipak privremena. Teško nam je da zamislimo svet u kojem nećemo moći da se divimo njegovim genijalnim stilskim odlukama i načinu na koji gradi identitet kroz odeću.

Foto: Profimedia / Instagram

Učitati još
Zatvori