Modni brend Kylie Jenner u prvih sat vremena zaradio milion
Modni brend Kylie Jenner u prvih sat vremena zaradio milion

Modni brend Kylie Jenner u prvih sat
vremena zaradio milion

Nakon što je najmlađa, a reklo bi se i najuspešnija sestra iz Kardashian-Jenner klana, objavila fotografiju na kojoj nosi crni kožni maxi mantil, te nas je tag odveo na ono što smo tada sumnjali da je njen modni brend, naše predikcije su ubrzo potvrđene. Kylie Jenner je konačno iz beauty industrije uplivala u (samostalne) modne vode. I to ne samo promenom stilske ere u uspotavljanjem takozvanog Franch girl looka već osnivanjem sopstvenog brenda pod nazivom khy.Bez mnogo pompe i beskonačnih najava najmlađa milijarderka nonšalatno se, reklo bi se, pridružila sestrama u nameri da promeni klimu unutar modne industrije.

khy
@kyliejenner

khy is for Kylie

Kada smo prvi put započeli proces analiziranja debitantkog khy komada naša postavljens teza glasila je ovako: kožni mantil oversized kroja i napumpanih naramenica pandan je The Perfect Black Hoodie ideologiji Kanye Westa. Veoma brzo saznali smo da je idejna tvorkinja zapravo bila stilistkinja i dugogodišnja saradnica Kanye Westa, koja je ujedno predvodila projekat Yeezy GAP Engineered by Balenciaga. Reč je o Betsy Johnson koja je na dan lansiranja brenda khy objavila niz storija u kojima otkriva sve o mogućem copy-cat brendu Kylie Jenner.

Ipak, ni ovakva vrsta drama nije mogla da našteti besprekornim marketinškim strategijama Kardashian-Jenner klana. Brend khy je već u prvom satu nakon lansiranja zaradio milion dolara. Popularnost brenda ne jenjava, a na večeri povodom lansiranja Kendall Jenner i Hailey Bieber izgledalu su savršeno u kožnim khy komadima.

khy
@khy
@khy

Prva kolekcija brenda khy dizajnirana je u saradnji sa ekscentričnom etiketom Namilia. Njihov rad često je neshvaćen, a svojevrsne aktivističke poruke usmerene ka rušenju tradicionalnih vrednosti, neretko pogrešno protumačene. Komadi su izrađeni od takozvane lažne kože (faux leather) i nakon prvih haul videa na društvenim mrežama reklo bi se da su zaista kvalitetni. Za razliku od swimwear kolekcije Kylie Jenner, ovog puta postoje brojne pozitivne recenzije.

@khy
khy
@khy

Foto: Instagram (@khy, @kyliejenner)

Učitati još
Zatvori