Nova Fenty x PUMA kolekcija kaže da je blokecore trend u punom jeku
Nova Fenty x PUMA kolekcija kaže da je blokecore trend u punom jeku

Nova Fenty x PUMA kolekcija kaže da je
blokecore trend u punom jeku

Iako je sportski brend PUMA još u martu mesecu najavio povratak Fenty x PUMA kolekcije sa jednostavnom fotografijom na kojoj piše She’s back, vest da će se prvi drop realizovati već u septembru prilično nas je iznenadila. Pozitivno. Imajući u vidu da sve Rihanna related saradnje čekamo znatno duže. Blokecore trend koji naglašava nesumnjivo simpatisanje između modne i fudbalske industrije dominantna je ideologija i nove Fenty x PUMA kolaboracije. Naime, mesecima unazad imali smo priliku da vidimo Riri u novim King Avanti patikama, te smo bili sigurni da će popularna pevačica ponuditi svoju reinterpretaciju kultnog modela. Čak je i baby Rza nosio svoj par.

Fenty x PUMA Avanti modeli biće lansirani 15. septembra, a asortiman će uključivati unisex i dečije komade. Kako je septembar „modni mesec“, fanovi naslućuju (i priželjkuju) još jednu Fenty x PUMA reviju.

Puma Avanti

Sportski brend PUMA kreirao je seriju patika za trčanje krajem sedamdesetih godina, a Easy Rider model ostao je uticajan nekoliko decenija kasnije. Ubrzo nakon toga Jil Sander i PUMA pokrenuli su prvu saradnju koja je objedinjavala dve potpuno različite stilske filozofije. Jil Sander King silueta poslužila je kao inspiracija za kreiranja Avanti modela 2001.

Puma by Rihanna

Rihanna je otpočela kreativnu saradnju sa brendom PUMA još davne 2014, kada je kreirala kolekciju za ovaj poznati brend. Zatim je pod okriljem sopstvenog brenda Fenty nastavila kolaboraciju koja je trajala do 2017. godine, kada je nastala njena četvrta i (do sada) poslednja kolekcija sa PUMOM. Njeni modni izleti kod okriljem Pume izrodili su čuvene Fenty x PUMA Creepers, te varijacije ovog modela patika u različitim materijalima i koloritnim kombinacijama. Ne treba zaboraviti i nezaobilazne Fenty x PUMA Slides, koje su svi u nekom trenutku ili želeli ili posedovali.

Foto: Instagram, Puma

Učitati još
Zatvori