Federer i JW Anderson dizajnirali kolekciju za Uniqlo
Federer i JW Anderson dizajnirali kolekciju za Uniqlo

Federer i JW Anderson dizajnirali
kolekciju za Uniqlo

Nastavljamo u smeru isprepletenih puteva mode i sporta. Ovoga puta, jedan od najuspešnijih teniskih igrača u istoriji ovog sporta (i miljenik Anne Wintour), Roger Federer, zajedno sa Jonathanom Andersonom, koji stoji iz modne kuće JW Anderson i kreativne direkcije Loewe-a, kreirao je kolekciju za japanski streetwear brend Uniqlo.

Nakon što je LVMH grupacija postala pokrovitelj Olimpijskih igara u Parizu i nemački brend BOSS izrazio afinitete ka preuzimanju tima Formule 1, ovo je još jedna u nizu vesti koja potvrđuje teoriju da će naredni period biti u znaku ulaksa visoke mode u svet sporta.

Roger Federer x Jonathan Anderson

Roger Federer i Jonathan Anderson do sada su imali svoje odvojene saradnje sa brendom Uniqlo. Federer je 2018. godine postao brend ambasador, dok je Anderson prvu kapsulnu kolekciju dizajnirao još 2017. godine. Međutim, ovo je prvi put da će dva genijalca u svojim profesijama imati priliku da predstave zajedničku kolekciju. Kako kažu, sama kolekcija manifestuje idealnu simbiozu Federerovog poznavanja sporta i Andersonove ideologije kreiranja.

It’s a lifestyle

Komadi iz kolekcije nisu namenjeni samo za teniski teren, već i za svakodnevne aktivnosti. Tenniscore nam nikada nije bio bliži, a Roger i Jonathan kreirali su savršenu odeću koja je u isto vreme udobna i stylish. Takođe, aortiman uključuje devet unisex komada koji dolaze u četiri boje – beloj, crnoj, sivoj i plavoj.

Lansiranje kolekcije zakazano je za 28. avgust. Cene će se kretati između 40 i 90 dolara.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori