Da li će BOSS imati svoj Formula 1 tim?
Da li će BOSS imati svoj Formula 1 tim?

Da li će BOSS imati svoj Formula 1 tim?

Da su moda i sport nikada bliži već smo ustanovili u trenutku kada je objavljena vest da će LVMH biti pokrovitelj Olimpijskih igara u Parizu. Shodno tome, spekulacije da jedan od najuticajnijih svetskih brendova, BOSS, ima afinitete ka preuzimanju tima Formule 1 – samo potvrđuje davno postavljenu teoriju o korelaciji dve naizgled suprotstavljene industrije.

Šta se to dešava u redovima najbržeg sporta na svetu?

AlphaTauri nije na prodaju, ali…

Tek što je Fernando Alonso proglašen za brend ambasadora BOSS-a, izgleda da logo nemačkog brenda nećemo zadugo viđati (samo?) na bolidu Aston Martin-a. Naime, iz Red Bull-a najavili su nekoliko radikalnih promena u timu AlphaTauri-ja, a jedna od značajnijih odnosiće se i na promenu sponzorstva. Iz tog razloga, u F1 krugovima počelo je da se govori o mogućnosti da upravo BOSS preuzme tu ulogu. Podsećamo da je u AlphaTauri nedavno stigao i novi šef ekipe. Laurent Mekies, koji dolazi iz ekipe Ferarri-ja, zameniće Franza Tosta.

Iz kompanije Red Bull, u čijem vlasništvu se nalazi AlphaTauri, naglasili su da će tim Formule 1 za narednu sezonu zaista promeniti ime. Pregovori sa nemačkom modnom kućom su u toku, a da li će Tsunoda i Ricciardo sledeće godine voziti za HUGO BOSS – ostaje nam da saznamo.

Sledeća trka, za Veliku nagradu Holandije, očekuje nas 27. avgusta.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori