Savršen escape: Mona Plaza Zlatibor zove na uživanje
Savršen escape: Mona Plaza Zlatibor zove na uživanje

Savršen escape: Mona Plaza
Zlatibor zove na uživanje

Nekada je Zlatibor bio neobavezna destinacija na putu do mora i sinonim za školske ekskurzije. Danas, predstavlja imperativ kada je reč o planinskom turizmu, a datum odlaska pažljivo se planira i upisuje na #mustvisit listu. Razlog više, svakako je i čuveni hotel Mona Plaza Zlatibor.

Planinsko okruženje, svež vazduh i ultimativno gastronomsko iskustvo – zvuči kao savršen poziv za beg od užurbane svakodnevice, koji nam je, složićete se, svima prekopotreban.

Otvoren prošle godine u decembru, kao deo poznatog hotelskog lanca Mona Plaza, predstavlja hot spot na jednoj od najpopularnijih turističkih destinaciji u Srbiji. Smešten na atraktivnoj lokaciji, u centru Zlatibora, ali okružen šumskim pejzažem, jedan je od retkih hotela koji je zadržao i očuvao prepoznatljivu gorsku estetiku koja pleni toplinom i planinskim duhom.

Zbog svoje atraktivne pozicije u epicentru zbivanja, ali i nadomak svih prirodnih atrakcija, hotel Mona Plaza Zlatibor može ponuditi odmor sa prefiksom pasivni ili aktivni – izbor je na vama.

Mona Plaza Zlatibor
Mona Plaza Zlatibor

Sve aktivnosti za koje se odlučite tokom boravka biće vam nadohvat ruke, što je posebno bitno ukoliko dolazite sa porodicom i prijateljima. Ukoliko pak na odmor idete sami, uz pogodnosti koje hotel pruža, ni u jednom momentu nećete osetiti da vam nešto (ili neko) nedostaje.

Vreme za uživanje

Nakon što ste se udobno smestili, pod uslovom da uopšte želite da napustite hotel, prelažemo da prošetate do Kraljevog trga, provozate se atraktivnom gondolom ili posetite Stopića pećinu, jednu od najimpozantnijih u zemlji.

Za one koji vole tišinu i mir, predlažemo prepuštanje čarima ekskluzivnog wellness centra Inspirium, koji ujedinjuje filozofiju Orijenta sa tehnikama Zapada. Istražite svet sauna i parnog kupatila, opustite se u bezenu za plivanje ili toplim bazenima za opuštanje ili zakažite masažu ili tretman lica.

Wellness centar Inspirium
Svet slatkih ukusa

Za ljubitelje gastronomskog hedonizma, predlažemo da zaslade dan uz neki od deserata iz bogate kulinarske ponude hotela ili ogreju nepca uz finu toplu čokoladu u sklopu hotelskog Lada bara. Tu je i restoran balkanske kuhinje Perun, čija ponuda će biti raj za vaša nepca, dok najmlađe goste očekuju animatori i bogat zabavni program u najpopularnijoj dečjoj igraonici na Zlatiboru, Monici.

Bilo da putujete sami, sa prijateljima ili porodicom, znajte da ste u zoni čistog hedonizma gde važi pravilo da za svakoga postoji sadržaj koji će izmamiti hormon sreće i učiniti ovo zimovanje nezaboravnim.

Foto: Mona Plaza

Učitati još
Zatvori