Asap Rocky lansirao prvu F1 kolekciju i ostala dešavanja u Las Vegasu
Asap Rocky lansirao prvu F1 kolekciju i ostala dešavanja u Las Vegasu

Asap Rocky lansirao prvu F1 kolekciju i
ostala dešavanja u Las Vegasu

Kada je Rihanna najavila novu Fenty x PUMA saradnju, koja nije zagovarala samo liniju ženskih komada već je dobro poznata vizija implementirana u muške i dečije dizajne, zapitali smo se da li je na pomolu novi porodični biznis. Fast forward, izgleda da su se naše predikcije ostvarile, jer je Asap Rocky upravo postavljen za novog kreativnog direktora sportskog brenda PUMA – i to departmana zaduženog za kolaboraciju sa Formulom 1. Muzička scena preuzima modu i to je linija putanje kojom se ubrzano kreće savremena pop kultura, a na trci Formule 1 u Las Vegasu lansirana je i debitantnska kolekcija. Na launch partyju pojavili su se i Riri i Rocky. U svom maniru.

Fashion killah x PUMA (x Formula 1)

Još jedan svojevrsni hat-trick zadesio je industriju. Asap Rocky važi za jednog od najstilizovanijih muškaraca na sceni, a njegov modni doprinos ogleda se u načinu na koji hip hop kultura integriše visoku modu unutar svojih redova. Pharrell se uveliko dokazao LVMH predstavnicima, Tyler, the Creator je još jednom uvezao svoj vizionasrki DNK sa francuskim brendom teniske estetike Lacoste, dok Kanye West neprestano nameće gotovo kontraproduktivne trendove, a Rihanna sedi na tronu jedine prave IT devojke nepripadajućeg statusa koja na kraju dana navija samo za jedan tim – Fenty. Istom mišlju vodio se i Gucci boy, te je Asap Rockyju konačno pripala i pol pozicija unutar modne industrije. I to ne bilo koja već predvodnika ultimativne PUMA x Formula 1 kolaboracije. A, svima je i više nego jasno da je popularizacija najbržeg sporta na svetu u punom jeku.

Pol pozicija za Rockyja

Planovi su prvobitno bili usmereni ka Rockyjeovom kreativnom režiranju koji počinju 2024. Kako se navodilo u saopštenjima, tek 2025. Asap Rocky je trebalo u potpunosti da zađe u holistički kreativni dizajn svih komada. Ipak, proteklog vikenda u Las Vegasu predstavljena je prva Pumina F1 kolekcija pod kreativnom direkcijom omiljenog repera i sadrži komade poput trkačkih odela, kao i odeću namenjenu najvatrenijim obožavateljima modnog izraza motosport estetike. Ono što je zanimljivo jeste da brojni komadi dolaze u neon varijantama koje neodoljivo podsećaju na boje Mercedesa. Bilo kako bilo, Rocky i Riri su ipak bili počasni gosti Ferrari tima.

Hamilton stole the show, as per usual

Pored brojnih nepravilnosti na trci u Las Vegasu, možemo slobodno da kažemo da je spektakulatni događaj bio više predstava, nego sportsko takmičenje. A ukoliko posmatramo iz ugla modnim entuzijasta, ne možemo da ne pomenemo Lewisa Hamiltona koji je izneo neke od najboljih fitova do sada. Od total Bottega Veneta autfita, pa do costume made Versace jakne. Zasluge još jednom idu genijalnom stilisti Ericu McNealu.

Učitati još
Zatvori