Tufnaste haljine: omiljeni komad koji uvek nosimo
Tufnaste haljine: omiljeni komad koji uvek nosimo

Tufnaste haljine: omiljeni komad
koji uvek nosimo

Haljine su must have odevni predmet tokom letnje sezone, same za sebe su dovoljne da bismo zablistale na pravi način. Ugodne su i lepršave, a dovoljno upečatljive kao samostalni komad u kojem ste odmah doterani. Moda je fluidna i brzo se menja, ali određeni predmeti izdrže sve testove vremena. Haljina je klasik koji baš nikada ne izlazi iz mode. Bliži nam se leto i zato su tufnaste haljine idealan izbor da zablistate.

Tufnaste haljine su uvek u modi

Njihova popularnost ne bledi godinama i uveseljavaće nas i ovog leta. Tufne imaju dugu istoriju, a aktivno su počele da se nose oko 1700. godine jer je tada prvi put bilo moguće proizvesti istovetne, ravnomerne tufne po dužini tkanine. Dizajn koji je osvojio svet a povezan je s plesom iz toga doba i otuda naziv ‘polka dots’. Tokom 1950-ih, od Marilyn Monroe do Elizabeth Taylor, svi su bili verni živahnom, letnjem uzorku. Dizajneri su počeli da koriste tufnasti dezen i do 1954. godine najprodavanija verzija slavnog New Looka Christiana Diora bila je tufnasta.

Hubert de Givenchy je sledeće godine lansirao svoju tufnastu haljinu, dok je za Carolinu Herreru taj dizajn bio toliko ključan 1980-ih i 1990-ih da je, kada je lansirala svoj prvi parfem 1988, stigao u kutiji s tufnama. Reč je o uzorku koji je ušao u visoke modne kuće i do dan-danas mu ne opada popularnost. Kada govorimo o kombinovanju tufnastih haljina, idealne su za sve prilike. Možete ih nositi na cipele na visoku petu i tako dobijate glamuroznu i upečatljivu kombinaciju. Osim toga, idealan su odabir za odlazak na kafu kada želimo da se nenametljivo doteramo, a prijatno osećamo. Tufnaste haljine su komad s kojim ne možete pogrešiti.

Alexa Chung
H&M
H&M
Lee Mathews
Mango
Rebecca Vallance
Reserved
Saint Laurent
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara

Foto: Instagram, Zara, Mytheresa, Mango, H&M, Reserved

Učitati još
Zatvori