Trend alert: Cozy autfiti za prelazni period
Trend alert: Cozy autfiti za prelazni period

Trend alert: Cozy autfiti za
prelazni period

Modni mesec ostavljamo za nama i vraćamo se na cozy autfite ali ovaj put za – prelazni period. Varljivo vreme nam sa sobom donosi i dileme oko oblačenja a zimsku garderobu još uvek ne možemo da odložimo u takozvanki sezonski bunker pa je sada jedina (modna) misija izabrati par minimalističkih komada koje možemo da kombinujemo jedne sa drugima.

Kod ovog kalendarskog periond lejering je ključan, sa akcentom da bazni komadi budu tanji i od prirodnih materijala kako bi koža mogla da diše a telo prilagodi temperaturnim razlikama koje variraju za po 10 stepeni u toku samo 24 sata.

Jedna od naših omiljenih influenserki, Xenia Adonts, živi na relaciji Njujork – Los Anđeles i njene odevne kombinacije u ovom periodu istovremeno koketiraju sa klimom kako Istočne tako i Zapadne obale.

Spring / Sprang / Sprung

Ključni komadi koje nosimo u ovom periodu su – džemperi, duksevi i sakoi (ponekad i jedni u kombinaciji sa drugim) koje inicijalno stilizujemo na viskozne ili pamučne majice i time lejerujemo stajling koji u toku dana možemo da minimalizujemo, pa ga u večernjim satima ponovo obogatimo jednim slojem više.

Ukoliko se do posla i nazad krećete kolima ovo je idealan tajming da u njima držite rezervne komade u vidu tanje jakne ili prsluka, pogotovo ako posle radnih obaveza ne idete direktno kući već nastavljate dalje – just in case of (sudden lower temperature) emergency. Prelazni period zahteva odevnu pripremu kao za odlazak na aerodrom – basic autfit ukoliko je napolju toplije i dodatne slojeve za nižu temperaturu u samom avionu tokom leta – you just have to be prepared.

Don’t be fooled by the Sun

Takozvano zubato sunce prevarilo nas je toliko puta do sad tako da budite na oprezu – pogotovo ako veći deo dana planirate da provedete napolju. Ukoliko ste se uželeli kombinacije majice i sakoa (za koje definitivno još uvek nije sezona) obucite tanji džemper između ova dva sloja i vizuelno ga sakrijte – tako ćete izgledati stilizovano ali se nećete smrzavati zarad imidža jer – we are so over it. 

Foto: Instagram / @xeniaadonts

Učitati još
Zatvori