It’s official: Ponovo se nose cipele na platformu
It’s official: Ponovo se nose cipele na platformu

It’s official: Ponovo se nose
cipele na platformu

Vidimo ga jednom, vidimo ga drugi put, treći, i zvanično proglasimo: trend alert. Kako nam je radar za modne trendove u stalnoj pripravnosti, trendovi u nastajanju su naša večita problematika. S obzirom da smo se uveliko prebacili na summer mindset, sasvim izvesno nadolazeći trendovi to i odražavaju. Trend koji već sada tvrdimo da nećemo moći da izbegnemo ovo leto tiče se upravo našeg footwear odabira,  It’s official: ponovo nosimo cipele na platformu.

Wedges are the new next kitten heels

Prethodnih nekoliko godina, jedan od najvećih modnih trendova, a nekima i jedan od najvećih modnih iznenađenja, jeste bio povratak kitten heels izgleda. Cipele na izuzetno kratku štiklu smo nekada naivno pripisivali zastarelom modnom ukusu. Ali kao što priroda trendova nalaže, doživeli smo i njihov veliki povratak. Gotovo svaka it devojka ima barem jedan par kitten heels cipela u svom posedstvu. One najvatrenije modne zaluđenice prikupile su i ekstenzivnu vintage kolekciju istih.

Međutim, modne struje su u večitom menjanju. Ipak, sve strelice ukazuju na to da je vreme cipele na platformu ponovo došlo. Iako ovaj trend možda najviše vezujemo za y2k estetiku, predviđamo da ćemo ga ovaj put videti u nešto drugačijem duhu. Nesvakidašnji oblici pune pete već sada se nalaze u kolekcijama naših omiljenih dizajnera, a sasvim sigurno ćemo u skorijoj budućnosti ugledati high street alternative.

Sve što nam je sada preostalo jeste da strpljivo čekamo opravdanje naše pretpostavke, kao i da već sada planiramo na koje načine ćemo ovaj izgled izneti u sopstvenom stilu. Malo je reći da je ovaj trend Journal approved, a inspiraciju pronalazimo u modelima cipela na platformu naših omiljenih high end dizajnera.

Journal finds: Cipele na platformu

Učitati još
Zatvori