In denim (skirts) we trust – opet nosimo teksas suknje, i to mini?
In denim (skirts) we trust – opet nosimo teksas suknje, i to mini?

In denim (skirts) we trust – opet
nosimo teksas suknje, i to mini?

Svaka (modna) sezona na neki način ima svog favorita. Jesen obožava kožu i velur, leto je svoje karte otvorilo lanu, proleće favorizuje sve što je lepršavo, a koji je to materijal koga svi vole? Njega možemo nositi u toku svih godišnjih doba na različite načine, obožavaju ga u području Divljeg Zapada a Beyonce je svoju novu country eru upotpunila dominacijom istog. U pitanju je denim.

Sa denimom smo uvek u dobrim odnosima samo što ga nekada volimo više a nekada manje. Bez farmerki (svih osim onih uskih) apsolutno ne možemo, dok denim jakna predstavlja apsolutni staple svačijeg ormana. Kako smo shvatili da ponovo nosimo ove jaknice, but with a twist i da biramo tamnije nijanse pomenute tkanine, u našoj modnoj puzli je nešto nedostajalo. To su primarno teksas suknje i cool setovi. S tim u vezi donosimo svoju famoznu High-street vodič rubriku, koja u svoj fokus stvalja teksas suknje.

A skirt should be the size of a belt


 ‘24 said – Show them legs, mini is back! 

2000-tih godina mini teksas suknje predstavljale su modnu zvezdu vodilju. Ikonična Paris Hilton i njena party saputnica Nicole Richie od ovog odevnog predmeta napravile su pravu senzaciju. I ako ove sezone izbegavamo Y2K look, ne možemo izostaviti vanvremenski statement da teksas suknja treba biti veličine kaiša.

U ovom slučaju, Paris ni malo nije pogrešila, te ako se već odlučujemo za mini verziju, zašto u svoju denim terminologiju ne bismo uveli i mikro?

Or maybe not?


I ako je mikro terminologija i više nego ikonična, neretko je i ne toliko praktična. Mini i mikro teksas suknje nisu jedan od prvih izbora za corpo core, to jest svakodnevne obaveze u kancelariji.

Dominacijom street style pravca moda kao jedna ekspresivna umetnička grana postala je pristupačnija, udobnija i praktičnija. To nužno nikada nije ni bio njen posao, već se svojim kameleonskim moćima doslovno prilagodila vremenu u kom živimo. (Većina) Više ne jurimo glam, iz modnog stvaralaštva izbacili smo chic i biramo udobnost i praktičnost na prvom mestu.

Kao produkt ovakvog stava, ekstremno stylish duge teksas suknje našle su se u ulozi našeg miljenika koji štiklira sve kutije. U njima možete otići i do kancelarije i na ručak s drugaricama, pa i u večernji izlazak. Duga suknja ne zna za limite te se već par sezona nalazi na jednom od videći mesta omiljenih trendova modnih fanatika.

Denim game – on point


Teksas jakne smo odavno vratili u modu, mini & mikro denim tim nam se polako približava dok dugačke suknje vode celu igru, a šta nam nedostaje? To su setovi.

Kada volimo oba, zašto ne denim on denim? Teksas šorts i teksas jakna, mikro suknja i prsluk na kopčanje pa čak i denim top. Koliko god teksasa da integrišete u svoj outfit game, izgledaće stylish & cool te se ne ustručavajte kada je ova tkanina u pitanju.

(samo izbegavajte uske farmerke, i ako mala Prada svojom novom kolekcijom tvrdi nešto drugčije)

Foto: ZARA, H&M / Instagram @stajkovacmila, @carla_ginola,  @xeniaadonts, @noorieanna

Učitati još
Zatvori