Da li ove jeseni ponovo nosimo skinny jeans? Miuccia Prada kaže DA
Da li ove jeseni ponovo nosimo skinny jeans? Miuccia Prada kaže DA

Da li ove jeseni ponovo nosimo skinny
jeans? Miuccia Prada kaže DA

Skinny jeans is back???

Trend koji niko ne želi nazad se vraća i mi apsolutno ništa ne možemo da uradimo po tom pitanju jer – Miu Miu setuje modnu klimu već dve sezone unazad i njihova reč je poslednja.

Modna scena se ove sezone razlikovala po tome što se osetno distancirala od udovoljavanja konformizmu i željama potrošača i vratila na inicijalnu delatnost – show. Saint Laurent kolekcija obiluje osetljivim materijalima za koje nisu sigurni kako će se ponašati u masovnoj proizvodnji, Chloe vraća platforme od plute a Miu Miu – low rise skinny jeans!

Make it low rise, too

Pred sam kraj Miu Miu revije desila su se dva (za ova tekst ključna) izlaza u okviru kojih smo na pisti posle duže vremena imali prilike da vidimo – skinny jeans. I kao da nam to nije bilo dovoljno Miuccia je rešila da ovaj model bude i low rise što bi značilo – moramo da budemo ekstremno fit ove jeseni ukoliko želimo da ispratimo zadati trend.

Nakon višesezonskog trendovanja estremno širokih nogavica i komfora koje su nam one pružale naglašena silueta se, i kroz denim, vraća u prvi plan.

Skinny jeans

Tik Tok vs Skinny Jeans

Društvenom mrežom Tik Tok pretežno vlada Gen Z generacija, a u poslednjih mesec dana popularnost skinny jeansa skočila je za čak 50%.

Da li je Miu Miu tim u toku i da li je u poslednjem momentu ubacio uske farmerke na svoj runway jer prati predikcije ne znamo, ali ono što znamo je da se oni definitivno obraćaju mlađoj publici.

Ova modna kuća je generalno u poslednje vreme dosta fokusurana na teksas komade , a nedavno su prezentovali i upcycled denim kolekciju koja je naišla na odličan feedback kod mladih generacija, koji se trude da se odgovornije ponašaju kada je održivost i samo očuvanje planete u pitanju.

I na kraju ništa nam drugo ne prepstaje nego da iskopamo neke stare uske farmerke sa dna ormana i probamo da se saživimo sa njima, jer – skinny jeans is back.  

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori