Simple, yet stylish: Kako stilizujemo muške košulje na pruge?
Simple, yet stylish: Kako stilizujemo muške košulje na pruge?

Simple, yet stylish: Kako stilizujemo
muške košulje na pruge?

Prvo nepisano modno pravilo nalaže da određeni odevni komadi, bez obzira na ubrzano kruženje raznolikih trendova, zaslužuju epitet – timeless. Pored neizostavne bele košulje sa kojom mnogi uspešno održavaju višedecenijsku ljubav, počasno mesto u plakaru svake žene koja drži do stila zauzima i košulja na pruge. Prvi i bezazleni flert s ovim (naizgled) jednostavnim odevnim predmetom, pretvorio se u svojevrsnu fatalnu vezu, te iz sezone u sezonu većina traga za novom i što autentičnijom prugastom košuljom.

S tim u vezi, poslušali smo modni instinkt (koji nas nikad ne vara) – a muška kolekcija highstreet brenda Zara trenutno ima u ponudi najrazličitije modele košulja na pruge.

JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Predimenzionirana ili pripijena uz telo – pitanje je sad?!

Godinama unazad postalo je evidentno da modna industrija ne diktira kao nekad rodna ograničenja. Ova pravila efektno su zaživela i među samim kupcima – te neretko žene za sebe pronađu idealne odevne komade na muškom odeljenju (i obratno). Košulja na pruge savršeno se uklapa u jednu ovakvu modnu ideologiju, dok na vama ostaje – da li ćete se odlučiti za predimenzionirane modele ili pak one koje su pripijeni uz telo.

Classy vibe

Iako su se ranije prugaste košulje vezivale uglavnom za leto, more i sunčane dane, danas su pravila modne igre umnogome izmenjena, te ovaj odevni komad dobija istaknuto mesto u svim godišnjim dobima. Upravo zbog toga, postalo je potpuno nevažno da li su pruge plave, braon, crne, bele ili crvene – bitno je jedino uklopiti ih na pravi način uz ostalu garderobu. No, s obzirom na to da se efektno i jednostavno uklapa uz raznolike stilske pravce, ni samo stilizovanje košulje na pruge neće ostati nerešivi matematički zadatak – već zabavna i kreativna igrica u kojoj je sve dozvoljeno.

Kombinacija 1

Prvu modnu kombinaciju otvara košulja s plavim prugama. Nju stilizijemo na bele farmerke visokog struka, dok se monotonija vešto prevazilazi dodatakom crvene boje. Na vama ostaje da li ćete se odlučiti za torbu ili cipele. Mi smo u ovom slučaju kombinovali i jedno i drugo u identičnim nijansama crvene boje.

Kombinacija 2

Nastavljamo beskrajnu modnu igru, a kombinaciju broj dva čini ružičasta košulja na pruge. Uz ovu nesvakidašnju boju stilizujemo teget komplet koji se sastoji iz sakoa i pantalona – dok sve poentiramo uz Adidas Gazelle model patika.

Kombinacija 3

Treću i najsmeliju modnu kombinaciju čini košulja na pruge u Baby Yellow nijansi. Potrebno je uzeti najveći mogući broj, a uz tako predimenzionirani model dodajemo Lolita naočare i Puma patike.

Učitati još
Zatvori