Ovog leta nosimo šarene i suknje u jarkim bojama – evo gde smo pronašli „it“ modele
Ovog leta nosimo šarene i suknje u jarkim bojama – evo gde smo pronašli „it“ modele

Ovog leta nosimo šarene i suknje u jarkim bojama – evo gde smo pronašli „it“ modele

Leto je u znaku boja, ležernog stila i prizivanja sunca kroz modne izbore. Nije tajna da su suknje možda i najbolji izbor za svakodnevni outfit kada su letnji dani u punom jeku. Ukoliko odaberete pravi materijal, ni visoke temperature neće vas sprečiti da se slobodno krećete i uživate u letnjim danima. Tako se oslanjamo na materijale poput pamuka i lana.

Što se trendova tiče, kada je reč o suknjama, ove godine ih je mnogo. Tako smo ispratili popularnost plisiranih i balon, kao i suknji od čipke i onih sa cvetnim printom. Sada pronalazimo inspiraciju za šarene i suknje u boji – a tu je i šoping vodič za iste.

Šarene suknje – kako ih stilizujemo?

Šarene suknje ovog leta stilizujemo vodeći se mantrom koja je u svetu mode aktuelna već nekoliko meseci. Ona glasi – more is moreViše je više svakako je mantra idealna za letnje mesece, kada sa (minimalnim) slojevima odeće želimo da postignemo wow efekat. Postižemo ga, stoga, tako što šarene suknje – i jednobojne, ali ipak suknje u jarkim bojama – kombinujemo uz podjednako šarene bluze i aksesoare.

(Najveća) inspiracija su nam u tom slučaju devojke iz Portugala i Španije, koje svakako dozvoljavaju velikom broju sunčanih dana u godini da utiče na njihov year-round stil. To znači – odevni komadi i obuća u bojama poput narandžaste, crvene i žute, kao i oversized nakit sa mnogo privezaka i detalja. Ukoliko ćete pak ovog leta putovati u neki od evropskih gradova (na primer, Berlin) inspiraciju pronađite kod Vivian, koja je šarenu suknju ukombinovala uz halter top i Nike Cortez patike.

Što se samih sukanja tiče, naš favorit su (i dalje) midi i maxi modeli u boho stilu. Ove suknje su odličan izbor kada je reč o outfitima za posao, ali i za šetnje. Praktične su i za plažu, te su, u svakom slučaju, must-have komad za leto.

Foto: Bershka / Massimo Dutti / H&M / Zara / Reserved / Instagram (@keziacook / @sarabace / @alexsegurasanz / @vivianyrl / @lucywilliams02)

Učitati još
Zatvori