Runway report: Detektovali smo četiri trenda na Pinko reviji
Runway report: Detektovali smo četiri trenda na Pinko reviji

Runway report: Detektovali smo četiri
trenda na Pinko reviji

Mesec mode je uveliko u toku, a protekli vikend je obeležila velika regionalna Pinko revija i to u predivnom okruženju na obali Jadranskog mora. Tivat je postao epicentar svetske mode i ugostio brojne zvanice na ekskluzivnom predstavljanju jesen-zima kolekcije jednog od najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Među zvanicima bili su kako domaći i regionalni, tako i svetski uticajni ljudi iz sveta mode, kao i ambasadorke brenda – Sofija Milošević, Elena Dizdar, Anamaria Raič i druge. Tako je promenada ispred Regent Porto Montenegro hotela pretvorena u monumentalnu pistu kojom su prodefilovali modeli u komadima iz nove Pinko FW23 kolekcije. Dok smo iz prvog reda posmatrali preko trideset kreacija čija je estetika sinonim za eleganciju i sofisticiranost, detektovali smo neke od vodećih trendova za predstojeću sezonu.

Sofija Milošević Pinko
Sofija Milošević
Sofija Milošević Pinko
Sofija Milošević Pinko
Elena Dizdar
Elena Dizdar
PINKO LOOK BOOK FW 23
PINKO LOOK BOOK FW 23
PINKO LOOK BOOK FW 23
PINKO LOOK BOOK FW 23
PINKO LOOK BOOK FW 23

Trendovi i stilovi za nadolazeću sezonu

Pinko je svetski poznat talijanski modni brend sa dugom i prestižnom tradicijom. Njihova estetika kombinuje klasičnu eleganciju sa savremenim dizajnom, stvarajući kolekcije koje su sinonim za luksuz i stil. Kolekcija za sezonu jesen/zima 2023 donosi revolucionarne krojeve, pažljivo birane tkanine, i beskompromisni stil. Inspirirana snažnom ženom, kolekcija se ističe bojama jeseni i elegancijom zime. Od kaputa i jakni, preko luksuznih haljina i odela, do modnih dodataka, svaki komad odražava suptilnu harmoniju tradicije i inovacije. Kolekcijom dominiraju bogate boje poput crne, bele, narandžaste, bordo, ciklame i tirkizne, ističući se svojom eklektičnom paletom i dizajnom.

puff sleeves

Klasični krojevi dobivaju modernu notu uz naglašena ramena, dodajući dozu sofisticiranosti i samopouzdanja svakom outfitu. Takođe, drapiranje, grandiozne mašne i silute ponovo su in. Kolekcija uključuje duge ženstvene haljine koje omogućuju bezvremensku eleganciju i samosvesnost, dok gola ramena ili kraći delovi haljina dodaju dozu provokacije i moderne ekstravagancije. Dominantno crna kao it boja jeseni u kombinaciji sa pink, ciklama i drugim jarkim bojama, obećava dinamičnu i sve samo ne monotonu jesen.

 

lace on lace

Lace on lace koji se nametnuo kao ključni trend za predstojeću sezonu jasno poručuje da je romantika ponovo in. Čipka dominira i odlično se slaže u kombinaciji sa čipkom drugačijeg dezena – upravo to poručuje nova Pinko kolekcija. Osim što daje dozu romantike, čipka ujedno ispoljava i bold stranu žene koja je hrabra i odvažna. I ono najvažnije od svega, čipka možda po prvi put nalazi svoju primenu i u formal wear-u, naročito ako je iskombinujete sa odelima koji su takođe deo ove kolekcije.

biker + oversized = leather from head to toe

Prilikom eksluzivne revije na obali mora imali smo prilike da vidimo kožne bikerske jakne i oversized kapute kao modni imperativ koji će vladati i predstojeće sezone. Biker is back, postaje jasno jer Pinko donosi ikoničke kožne bikerske jakne produženih krojeva i oversized jakne i kapute. Upravo to kombinuje stil s funkcionalnošću i daje moderan i sofisticiran izgled. Dodajemo svaki komad na listu želja i upisujemo leather from head to toe kao must.

Animal print

Iako se čini da animal print nikad ne izlazi iz mode, Pinko poručuje da je ove sezone must. Ovaj italijanski brend donosi hrabre i samopouzdane modne izbore sa uzorkom zmijskog printa. I u kombinacija sa eko krznom i kožom. Komadi pružaju statement look koji privlači pažnju i izražava individualnost. Osim toga, smelo koketira sa basic komadima čineći svaki outfit modnim favoritom.

Pinko je uspeo da plasira kolekciju koja istražuje različite dimenzije ženskog stila, spajajući udobnost s ekscentričnošću, eleganciju s provokacijom. Ova kolekcija predstavlja modnu eksploziju senzualnosti i ženstvenosti, otvarajući vrata za izražavanje jedinstvenih modnih identiteta. Pinko je brend koji slavi individualnost i kreativnost žene, omogućavajući joj da se izrazi kroz modu na svoj jedinstven način. Jesen-zima kolekcija 2023/2024 donosi svežinu i ekskluzivnost na modnu scenu, ističući Pinko kao lidera u svetskoj modnoj industriji.

Foto:

Učitati još
Zatvori