Povratak pencil suknje: Kako je sada nosimo
Povratak pencil suknje: Kako je sada nosimo

Povratak pencil suknje: Kako je sada nosimo

Miucci Pradi možemo biti zahvalni na mnogo čemu što je učinila za žensku modu poslednjih godina. Kada bimo i želeli da popišemo sve trendove koje je podstakla kako kroz porodični brend Prada, tako i kroz njegovu (u svakom smislu) „mlađu sestru“ Miu Miu, verovatno da bi nam nešto ipak promaklo. Ipak, ono što sa sigurnošću možemo da kažemo jeste da su ove modne kuće, sa njihovom kreativnom direktorkom na čelu, zaslužne što se na policama radnji sada ponovo nalaze takozvane pencil suknje.

Prada, a prateći njen korak, i Miu Miu, vratili su na modne piste, a tako i u streetstyle ove suknje specifičnog kroja, koje ne bismo mogli da vrstamo ni među maxi, a zasigurno nisu mini. Osim što su dužinom neodređene, one takođe odudaraju i siluetom, pa tako često prate figuru tela. Takođe, ne nužno, ali ipak dovoljno često, naći ćemo ih i sa otvorenim šlicem na jednoj strani. Ovaj specifičan oblik čini da evociraju na pojedine retro modele suknji, često one sa sredine prošlog veka. Zato ne iznenađuje da je upravo Miuccia Prada bila zadužena za njihovu trendovsku renesansu, s obzirom na to da je ovaj period posebno inspirativan za italijansku dizajnerku.

A kako ih nosimo?

Iako podsećaju na pojedine modele koji su se nosili u nešto ranijim modnim epohama, pencil suknje sada ipak nosimo na nešto drugačiji način. Adekvatnim kombinovanjem sa ostalim elementim autfita, ovaj odevni komad dobija nešto savremeniji dojam i gubi primese formalwear-a za koji se takođe često asocira.

Drugim rečima, uspostavljanjem kontrasta između nešto rigidnije forme ove suknje postiže se efekat koji čini autfite podjednako elegantnim i modernim, edgyretro. Džemperi i puloveri nešto ležernije forme zato su nepogrešiv izbor. Kožne jakne, posebno one koje podsećaju na bajkerske, dobar su partner pencil suknje, a uspešno sarađuju i sa kaubojkama.

Journal finds: Pencil suknje

zara
zara
massimo dutti
h&M
h&M
zara
h&M
zara
zara
h&M
h&M

Foto: Instagram / Zara / Massimo Dutti / H&M

Učitati još
Zatvori