Party season loading: Biramo idealne haljine za večernji izlazak
Party season loading: Biramo idealne haljine za večernji izlazak

Party season loading: Biramo idealne
haljine za večernji izlazak

Novogodišnja euforija počinje onog trenutka kada na scenu stupe prve party kolekcije omiljenih etiketa. Kako su prve praznične linije upravo stupile na scenu, vreme je da zakoračimo u svet glitter & ice and evrything nice mantre i zimsku modnu ideologiju začinimo dozom svetlucavih komada koji će se bespogovorno naći u našim kapsulnim garderoberima zasnovanim na tendencijama smene sezona. U njemu se, očekivano, nalazi mnogo šljokica i neizostavnog pliša, kao i doza sofisticiranog satena koji nonšalantno pada preko siluete tela, a glavnu ulogu su preuzele party haljine.

Life of the party

Party haljine uvek su bile ono što neretko nazivamo life of the party, te nas ne čudi što upravo najviše vremena posvećujemo pronalasku modela koji se na kraju dana veoma lako kombinuje. Haljine bespogovorno spadaju u kategoriju neinspirativnih komada koji ne podležu kreativnim igricama layeringa osim u slučajevima kada im odabrani materijali ipak to dozvoljavaju, Međutim, party haljine su deo potpuno drugačije diskusije. Različite siluete i naglasak na detaljima daju ovom komadu značajnu prednost prilikom stilizovanja postavljajući baljinu u epicentar dešavanja.

First things first

Nakon kratkog istraživanja detektovali smo vodeće modele sezone. Među njima su pretežno maxi haljine u različitim verzijama transparentne ideologije – golih leđa, do dubokih dekoltea, pa sve do providnih materijala. Takođe, praznična kolekcija naglašava i povratak pliša koji smo uočili još na Tom Ford reviji na Nedelji mode u Milanu kada je Peter Hawkings oživeo velvet setove koji su bili popularni krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih, a dominirali su Gucci kolekcijama.

Journal finds: Party haljine

Zara je izbacila prvu (novogodišnju) party kolekciju koja izgleda savršeno. Upravo zbog toga, odlučili smo da vam predstavimo ultimativne modele sezone. Izdvojili smo 20 haljina idealnih za večernje izlaske.

Učitati još
Zatvori