Mark Gong: Revijski look inspirisan scenom iz filma “Sex & The City”
Mark Gong: Revijski look inspirisan scenom iz filma “Sex & The City”

Mark Gong: Revijski look inspirisan scenom iz
filma “Sex & The City”

Vraćamo se u 2008. godinu, u novogodišnju noć u Njujorku, gde glavna junakinja Carrie Bradshaw ustaje iz kreveta i po mećavi odlazi na drugi deo grada kako bi bila podrška svojoj najboljoj prijateljici Mirandi.

Njen iconic autfit našao se toliko puta na svačijem moodboardu i saved folderu a ovo je ujedno i dokaz koliko je velika moć kostimografa na ovakvim projektima kada autfiti iz filma služe kao inspiracija dizajnerima skoro 20 godina kasnije.

Mark Gong, dizajner iz Šangaja koji je baziran u Njujorku, u okviru svoje nove kolekcije za jesen/zimu ‘24 prezentovao je look inspirisan upravo ovom scenom i sada želimo da ga rekreiramo čim padne prvi sneg. Just for fun.

Carrie je fashion čak i kada nosi pidžamu

Lik Carrie Bradshaw građen je tako da ostavi veliki uticaj na generacije koje dolaze, dok je kostimografkinja Patricia Field kroz  “Sex & The City” ostavila neizbrisiv trag u modnoj industriji.

Jedan od fanova ikonične modne priče koja je pratila ovaj projekat je i dizajner Mark Gong koji je nakon završetka Parsons modne akademije u Njujorku startovao istoimeni modni brend.

Jedan deo dizajnerove nove kolekcije komunicira sleep/glam estetiku kroz koju se klasični odevni predmeti mešaju da odećom za spavanje, a inicijalna kapisla bila je upravo scena iz kultnog SATC filma gde je Carrie na pidžamu navukla štikle, bundu i glitter kapicu i time kreirala novi modni pravac poznatiji kao loungewear chic. 

Welcome to the “HEARTBREAK CLUB”

Uz poruku “Lovr hurts but it’s ok” dizajner nas vizuelno vodi u svoj jedinstveni “Heartbreak Club”. Pored upečatljivih komada akcenat je i na maestralnom stajlingu, a modna revija posle dugo vremena ima jasan storytelling.

Manekenke pored kofera u rukama nose i boce sa alkoholom aludirajući na klasično lečenje tuge nakon raskida, a akcenat je na rasejanoj ženi koja u svom takozvanom downfallu i dalje uspeva da izgleda dobro.

Modni kritičari mladom dizajneru predviđaju blistavu budućnost a mi ga stavljamo na Journal radar i nestrpljivo čekam epilog ove nesrećne ljubavne priče.

Učitati još
Zatvori