Kako stilizujemo maksimalističke autfite: Ova engleska influenserka je podelila savete
Kako stilizujemo maksimalističke autfite: Ova engleska influenserka je podelila savete

Kako stilizujemo maksimalističke autfite: Ova engleska influenserka je podelila savete

Pre skoro godinu dana osvrnuli smo se na maksimalistički trend koji je tada dominirao među modnim stilistima i entuzijastima, barem onima koje smo pratili na Instagramu. Ova se, praksa, ipak nastavila nešto duže nego što smo očekivali, s obzirom da nam se isprva činilo da je posredi još jedan prolazan, kratkotrajan TikTok koji mnogi zaborave pre nego što izgovore reč viralni. Izgleda da je ovog puta ipak drugačije. Najbolji primer je engleska influenserka Eve-Lily, koja posvećeno neguje ovakav stil odevanja, a odnedavno deli i zanimljive savete kako dolazi do svojih maksimalističkih, vibrantnih autfita.

Wearing vs styling

Na Instagramu i TikToku već neko vreme živi trend kroz koji modni stvaraoci pokazuju razliku između jednostavnog nošenja stvari i stilizovanja odevnih komada. Često se ovde ističe posebno obraćanje pažnje na detalje, pa tako stilizovanje podrazumeva oplemenjivanje autfita aksesoarima kako bi oni izgledali kompletnijim i objedinjenim.

Tako se i trikovi koje Eve-Lily pokazuje često odnose upravo na ovo – korišćenje dodatnih aksesoara tako da unese dodatne boje i dimenzionalnosti u celokupnu odevnu kombinaciju. To neretko podrazumeva i odabir takozvanih statement komada, odnosno onih elemenata koji se posebno ističu bilo svojim formom, bilo upečatljivim i vibrantnim bojama. Međutim, kada su maksimalistički principi odevanja i odabira komada u pitanju, to znači i jedno i drugo. Dakle, na primeru Eve-Lily, to bi značilo da će torba koju nosite biti ne samo jarke crvene boje, već i u obliku predimenzioniranog srca.

It’s never too much

Ono što maksimalističke autfite ove Britanke posebno izdvaja jeste da ona ipak prate određena pravila. Iako ova vrsta naglašenog oblačenja uglavnom podrazumeva. kombinovanje raznolikih oblika, šara, boja i dezena, kod Eve-Lily je to retko slučaj. Iako su njeni autfiti retko monohromatski, pa često sadrže više od dve boje, one su uvek odabrane tako da međusobno sarađuju. Ne samo to, nego svaki od odabranih komada ima neku od tih boja ili obe, u određenim nijansama. Primera radi, svi tonovi plave i braon su dozvoljeni, dokle god se držite te dve boje kao jedine u okviru celog sklopa.

Foto: Instagram (@evelilycp)

Učitati još
Zatvori