Ni kožne, ni bomber – ove sezone dominiraju kožne bomber jakne
Ni kožne, ni bomber – ove sezone dominiraju kožne bomber jakne

Ni kožne, ni bomber – ove sezone
dominiraju kožne bomber jakne

Radikalna smena bomber jakni i uspostavljanje vladavine kožnih uslovila promena stilske ideologije Kanye Westa. U trenutku kada se desila prva Yeezy revija bomber jakne su zvanično dobile status high fashion komada i regular fit kožne jakne više nisu bile najtraženije jakne za takozvani prelazni period. Međutim, nekoliko godina kasnije modna industrija napravila je pun krug i vratila se na početnu tačku smenivši bomber jakne njihovim najvećim suparnikom. Tako su Kanye West i Julia Fox total leather autfitima, u kojim su se pojavljivali mesecima nakon šutinga koji je u potpunosti izokrenuo viđenje talentovane glumice i njenog modnog učinka, najavili novu-staru eru kožnih jakni. Mračna estetika villain fashion perioda zavladala je streetstyle ideologijom i najavila blagovremenu propast sportsweara.

Međutim, ni to nije dugo trajalo. Modna zajednica je bila primorana da osmisli fuzijski trend koji implementira filozofiju dizajniranja različitih stilskih poduhvata. Ili što bi Hannah Monata rekla – best of both worlds. Bilo kako bilo, ove sezone nismo ludi ni za bomber ni za kožnim već nosimo kožne bomber jakne.

You get the best of both worlds

Još uvek se držimo stihova koje nas je davnih dana naučila Hannah Monatana, jer kožne bomber jakne jesu spoj omiljenog kroja sportske jakne i najtraženijeg materijala ove svake jeseni. Do sada smo o preplitanju stilova govorili uglavnom kada je reč o promišljenom građenju autfita i spajanjem nespojivih filozofija kreiranja, da bi negodovanjem ustaljenih pravila dizajniranja ponovo postali zaluđeni komadom koji je bio popularan u periodu šezdesetih, a potom osamdesetih godina. Najbolje od svega, ovaj statmenet piece možemo da pronađemo u i lokalnim second hand radnjama.

Čak i Yoon Ahn nosi kožnu bomber jaknu.

Who, what, when and why

Mnogo pitanja, sasvim dovoljno odgovora. Kožne bomber jakne nose svi modni entuzijasti koji veoma vešto pronalaze način da različite komade prilagode svom stilu. I nose je u svim prilikama. Od elegantnih večernjih haljina, preko formal wear-a, pa sve do casual autfita – kožne bomber jakne načiniće svojevrsni upgrade svakoj kombinaciji. Neograničene stilske igrice omogućavaju ovim jaknama da postanu jedan od najpoželjnijih gornjih delova za ovu jesenju sezonu.

Journal finds: Ultimativne kožne bomber jakne

U nastavku teksta pronađite cool modele kožnih bomber jakni koje su se našle na našem spisku predstojećih modnih trendova.

Foto: Instagram, Zara, Bershka, H&M, Distante

Učitati još
Zatvori