Journal #menspotting: „Su misura”
Journal #menspotting: „Su misura”

Journal #menspotting: „Su misura”

„Su misura” – dve najvažnije reči u italijanskoj muškoj modi

Ukoliko ste se ikad zadesili u Rimu ili Milanu tokom vremena za ručak po sparnom letnjem danu, verovatno ste ostali zapanjeni koliko muškaraca je obučeno u tamna odela uprkos tome što živa u termometru gazi trideseticu. Ova gospoda izgledaju kao da snimaju modni editorijal u moru znojavih turista što nose kargo bermude i japanke (među kojima je i potpisnik ovih redova).

Međutim, oni su samo izašli po pastu i možda čašu vina odeveni u odela od najfinijeg štofa (vuna je izolator i kada je tretirana na određeni način može se nositi i u tropskim uslovima od čega je i nastao modni kolokvijalizam tropical wool) ili lana plemenitih nabora (kad je uzgajan održivo, svako gužvanje izgleda skulpturalno a ne skrušeno).

GetPreviewByField (1)
Me by Canali
GetPreviewByField (2)
Me by Canali

Činjenica je da su Italijani odgajani sa idejom da je pravo odelo jedan od neizostavnih koraka koji od dečaka pravi muškarca.

Ali, u njihovoj kulturi prisutno je i zadivljujuće poštovanje krojačkog zanata, koje se prenosi sa generacije na generaciju. I premda ima pregršt različitih brendova sa prefiksom sartoria ključne italijanske marke odela mogu da se izbroje na prste jedne ruke. Među njima je svakako Canali.

Personalizovani luksuz Canali odela napravljenog po meri artefakt je sartorijalne legende. Još od 1934. prave besprekorna odela za probrane muškarce od stila. Samim tim, postaje sinonim za kvalitet i odličnost u kreiranju odela koja kombinuju zanatstvo i Made in Italy eleganciju. Njihova tradicija odražava se kroz Su Misura iskustvo i počinje opsežnom konsultacijom sa jednim od njihovih maestralnih krojača, koji sa mušterijom govore o specifičnosti njegovog ukusa i sartorijalnih potreba.

Nakon što vam se uzmu mere i odlučite o kroju, pruža vam se izbor između pregršt vrhunskih štofova. Detalji su takođe izrazito važni za Canali. Prema tome, tu je i mnoštvo drugih elemenata za razmotriti, poput širokog varijeteta dugmadi, gajki za kaiš i džepova. Tokom svoje nedavne posete Beogradu, jedan od istaknutih članova Canalijevog made-to-measure tima, Alessandro Trevisan, upoznao nas je bolje sa tajnama njihovog kroja.

Koji je najvredniji savet koji biste pružili o odabiru odela?

Pri odabiru odela, ključni savet je da se fokusirate na kroja, koji je neodvojivo povezan sa konstrukcijom odela. Savršen kroj nije samo pitanje mera i proporcija već i toga kako konstrukcija odela komplementira siluetu tela, osiguravajući eleganciju i udobnost. Naše iskustvo u krojenju osigurava da je svako odelo izrađeno sa preciznošću, uzimajući u obzir i kroj i konstrukciju, kako bi ponudilo neuporedivo iskustvo nošenja.

Na koje detalje u izradi treba obratiti pažnju?

Prvo, kroj je najvažniji, treba da prirodno komplemetira vašu prirodnu siluetu, naglašavajući dobro držanje i ležernost. Obratite pažnju na preciznost šavova i poklapanje dezena na ivicama, naročito sa prugastim ili kariranim dezenima, koji treba da se slažu na svim ivicama za besprekoran utisak.

Kvalitet tkanine igra važnu ulogu u tome kako ćete se u odelu osećati i koliko će vam ono trajati, tako da uz pomoć su misura stručnjaka imate priliku da izaberete materijale koji su najprikladniji za prilike u kojima ćete to odelo nositi i vaš životni stil. Na kraju, razmotrite i one završne detalje – kvalitet dugmadi, oblik revera i džepova. Svaki od njih doprinosi celokupnoj sofisticiranosti i jedinstvenosti vašeg odela, čineći ga istinski personalizovanim.

GetPreviewByField
Me by Canali
GetPreviewByField (5)
Me by Canali

Koji su najvažniji stilski preduslovi za kreiranje Canali odela?

Canali stil definisan je vanvremenskom elegancijom, sofisticiranom izradom i posvećenošću italijanskom nasleđu. On spaja tradicionalni kroj sa savremenim senzibilitetom, brinući o tome da svaki komad nije samo vrhunskog kvaliteta već i relevantan u garderobi današnjice. Mi slušamo želje i posmatramo stil onoga ko će odelo nositi kako bi se postigao savršen sklad.

Ovaj proces uključuje da razumemo njiihov način života, preference i potrebe. Tako nastaje odelo koje ne samo što besprekorno pristaje već i reflektuje individualnost i prilike u kojima će biti nošeno. Fokusirajući se na mušteriju, osiguravano da je svako odelo oda ličnom stilu, udobnosti i eleganciji koja definiše naš brend.

GetPreviewByField (4)
Me by Canali
GetPreviewByField (3)
Me by Canali

Koje su prednosti odela napravljenog po meri?

Personalizovani luksuz. Klijenti imaju priliku da se uključe u kreiranje odela, birajući neki od prvoklasnih štofova i definišući sa našim timom koji će to detalji odslikavati njihov jedinstveni stil. Ova usluga, koja objedinjuje elegantne i casual komade, osigurava ne samo da svaki komad pristaje bez mane već i reflektuje individualnost onog ko ga nosi.

Naša minuciozna pažnja tokom preko dvesta koraka u krojenju odela garantuje neuporedivu zanatsku posvećenost i udobnost. Takođe, Me By Canali promoviše održive modne izbore kroz izradu kvalitetnih odevnih predmeta dezeniranih za dugotrajnost, koji oličavaju našu posvećebost odgovornom luksuzu. Kroz ovo personalizovano iskustvo, pozivamo sve kupce da istraže ceo raspon Canali stilske ekspertize i našu viziju savremene elegancije.

GetPreviewByField (8)
Me by Canali
GetPreviewByField (9)
Me by Canali

Kako biste okarakterisali muškarca koji nosi Canali odelo?

Muškarac koji nosi naše odelo vrednuje zanatsku izradu i ume da uživa u minucioznoj posvećenosti detaljima te superiornom kvalitetu tkanine. On je oličenje izbirljivog ukusa i samopouzdanja. Nije samo obučen u odelo. On na sebi ima artefakt italijanske sartorijalne tradicije koji govori o posvećenosti luksuzu, održivosti i dubokom poštovanju tradicije.

Koji je to ključni komad koji svaki muškarac treba da ima u garderobi?

Savršeno krojeni sako. To nije samo komad garderobe, već i izjava ličnog stila, samopouzdanja i sofisticiranosti. Minuciozno izrađen, poslužiće kao temelj univerzalne i vanvremenske muške garderobe.

GetPreviewByField (6)
Me by Canali
GetPreviewByField (7)
Me by Canali

Kako u odevanju da postignemo sofisticiranost bez previše truda?

Pratite naš koncept luksuza koji nije razmetljiv već suptilno elegantan i besprekorno skrojen. Počnite od osnovnih komada vanvremenskog dizajna poput izutmzetno napravljenog Canali odela. Birajte odevne predmete od visokokvalitetnih tkanina koje govore jezikom stila kroz teksturu i završnu obradu. Obratite pažnju na nijanse kolor koordinacije i ravnotežu između klasičnih i savremenih komada. Poslednje, ali ne i najmanje važno, budite odmereni pri odabiru aksesoara, birajuću one koji komplementiraju odevnu kombinaciju umesto da je nadglase. Tu leži tajna stila.

Foto: Me by Canali / Instagram @movemfashion

Učitati još
Zatvori