Wishlist: Gucci Interchangeable Bezel watch
Wishlist: Gucci Interchangeable Bezel watch

Wishlist: Gucci Interchangeable Bezel watch

Prava modna blaga nalaze se pod potpisom arhive, vintage-a i come back terminologije. Kako smo unutar odaja kalifornijskog  Pechuga Vintage koncepta pronašli modnu biblioteku Galliana, Diora i mnogih drugih brendova, shvatili smo da su modni aksesoari ostali po strani.

Nakit predstavlja izvanrednu komponentu za upotpunjavanje autfita, čak šta više nekada se nalazi i u ulozi glavnog aktera. Statement komad nakita predstavlja ekvivalenciju upečatljivom autfitu a satovi uzimaju zasebnu kategoriju.

Često čujemo da je nečija prva velika kupovina bio sat. Svi o njima sanjaju i svi baš na njih gledaju kao predmet dugovečnosti, važnosti i luksuza. Čak i oni koji i nisu ljubitelji aksesoara i nakita imaju svoj dream watch, koji stoji na wishlisti uz termin till 30. Do treće dekade želimo svoj sat iz snova i o njegovoj ceni razmišljamo nakon što legne zasluženi paycheck u okolini svakog prvog u mesecu.

U sklopu naše famozne wishlist kategorije, ovog puta našao se Gucci (iz osamdesetih godina) Interchangeable Bezel watch.

There is something about vintage watches


Back to the future

Kako smo ustanovili da kada su vintage komadi u pitanju ne pitamo za cenu, isti mindset predočili smo i u watch game. Jedna od glavnih stavki koja karakteriše vintage robu, je što ona ima dušu. Kada kupite totalno novi komad, vi stvarate njegovu priču, dok oni stariji i iznošeni tu priču donose vama. Naravno, vi stvarate drugi deo filma i produžavate vek pomenutom komadu ali prvi i uglavnom najproslavljeniji deo je već snimljen.

Satovi su tu da nam govore o vremenu, nekako nemo ali (švajcarski) precizno. Gledajući u neke, sada retro, kazaljke ovom brzom i novom vremenu donosite nešto romantičniju notu. Gledate ga kroz neku drugu, staloženiju prizmu i kao da u svojim rukama držite vremenski vremeplov. Na neki način ste malo tamo ali i ovamo, nalazite se u dva vremena u jednom trrnutku.

Sat koji se našao u samom epicentru naših radara, takođe nosi vintage etiketu, a ove predmete s dušom možete pronaći unutar specijalizovanih vintage market-a širom Evrope i metropola poput Londona, Firence, Milana i mnogih drugih.

Bring the 80s back


The house of Gucci having a moment

Sabato de Sarno, za sada, doktorirao je Gucci igru. Postavio je boju sezone svojom debi kolekcijom, vraća Gucci u ready-to-wear igru i više nego dobro razume potrebe potrošača. Međutim, naše oko privukao je sat iz osamdesetih godina, kada ovu modnu kuću nije vodio ni čuveni Tom Ford, Frida Giannini ni Alessandro Michele već Guccievi lično.

Maurizio Gucci nalazio se na čelu etikete, zagovarao klasiku i the italian way. Brojke poslednjih kolekcija nisu bile na njegovoj strani ali ukus oduvek jeste. U ovoj (i ne tako serećnoj) eri, izrodio se naš vintage favorit. Gucci Interchangeable Bezel watch predstavlja klasičan pak funky model nakita, koji je skoro pet vekova nakon svog lansiranja ponovo viralan.

Zlatna narukvica s kružnim licem specifična po plastičnim okvirima raznovrsnih boja koji se lako mogu promeniti, zaludela je internet. U svega par minuta i pokreta imate doslovno novi sat, s novom estetikom, pričom i kolor kombinacijom. Ako se pitate kako baš satovi i Gucci, rećićemo vam da je ovo jedan od prvih brendova koji je uronio u ovu prestižnu kategoriju još 1972. godine.

Nažalost, ikonični model više nije u oficijalnoj prodaji. Možete ga naći isključivo u sklopu vintage online prodavnica i butika. I ako postoje vrlo male šanse da može biti naš, i dalje ga optimistično priželjkujemo.

Foto: Instagram /  @ninetenvintage

Učitati još
Zatvori