Fashion girlies, pronašli smo kišobrane koje biste čak i vi nosile
Fashion girlies, pronašli smo kišobrane koje biste čak i vi nosile

Fashion girlies, pronašli smo kišobrane
koje biste čak i vi nosile

Leto je na izmaku, jesen je sve bliže, a mi smo uvekiko započeli potragu za ovogodišnjim modnim i beauty trendovima. Crvena je svakako boja sezone, a ove jeseni umesto klasičnih modela kožnih jakni nosimo njihove bomber verzije. Čak smo detektovali i koja će to obuća biti dominantna u narednim mesecima poput biker boots i denim cipela. Bilo kako bilo, jednu činjenicu neretko izostavljamo iz jednačine, a gotovo uvek utiče na odabir idealnog autfita. Jesenji period sa sobom donosi i padavine. Kiša nam često pokvari raspoloženje, planove, pa i dugo birane kombinacije. A šta nam dodatno narušava stilsku ideologiju? Kišobrani, naravno.

Fashion girlies, you know the rules

Kišobrani su nepraktičan komad neatraktivne vizuelne manifestacije. Upravo zbog toga, ultimativne modne entuzijastkinje bi pre uništile šminku i pokvasile omiljene komade nego bile viđene kako nose kišobran. Ipak, kišobrani su postali deo modne kulture negde u periodu 1964. za vreme Olimpijskih igara u Tokiju. U pitanju su bili providni kišobrani koje je izumeo Mitsuo Sudou. Proizvodnja je premeštena u Kinu i ostale azijske zemlje, a kišobrani su postali sveprisutan komad na ulicama Japana. Upravo providni komadi spadaju u kategoriju prihvatljivih s obzirom na to da se odlično uklapaju uz bilo koju kombinaciju.

You can stay under my umbrella

Čak ni Rihannina najpopularnija pesma nije pomogla ovom komadu, te je ostao jednako nepoželjan u sferi fashion dodataka. Ipak, mi ga se (još uvek) ne odričemo tako lako. Providni modeli su oduvek bili najprihvatljiviji, ali koji još dolaze u obzir? Crni su večiti klasik i predstavnik minimalističkog izraza. Neutralne boje, ali i prepoznatljivi motivi svetskih modnih kuća uvek su dobra odluka. Takođe, za one koji su spremni za izozov i dozu eksperimentisanja, pronašli smo kišobran na kojem je iscrtana kultna slika Gustava Klimta.

Journal finds: Kišobrani

U nastavku teksta izdvojili smo nekoliko fashion approved kišobrana koje nosimo sa sobom ove sezone.

Foto: Instagram, Farfetch, Lyst

Učitati još
Zatvori