Da li su doll shoes novi trend na pomolu?
Da li su doll shoes novi trend na pomolu?

Da li su doll shoes novi trend na pomolu?

Kada je Margot Robbie prvi put uskočila u Barbie cipele nismo ni slutili da će nas pink manija zaludeti i preko granica modne industrije, te da će nam i paste i burgeri biti u istim tonovima. Greta Gerwig izazvala je nestašicu roze boje i histeričnu pomamu za vizuelnim manifestacijama najpopularnije lutke na svetu. Međutim, colour paleta nije sve što je film Barbie nametnuo kada govorimo o mogućim trendovima. Još nekon prvih spekulacija i fotografija Barbie i Kena na rolšuama, pojavile su se naznake doll shoes talasa.

Life in plastic, it’s fantastic

Doll shoes modeli pojavili su se još u prošlogodišnjim kolekcijama modne kuće Balenciaga, a sada imamo priliku da vidimo i izdanja brendova kao što je recimo Loewe. Cipele inspirisane omiljenim lutkama izgledaju upravo onako kako ih pamtimo – predimenzioniranih silueta, ne toliko „prirodnog“ i umnogome „plastičnijeg“ izgleda. Odaju utisak neudobne obuće, baš onakav kakav smo imali prilikom oblačenja Barbika.

Kada se Margot Robbie u ulozi obične Barbike začuđava negativnim uticajem koji je jedna obična lutka izvršila van svog Barbieland-a, verujemo da nije imala u vidu da smo joj čak i cipele ukrali. Možda je zato morala da nosi Birkenstock?

Bilo kako bilo, flat feet je za nju neobjašnjivi pojam dok u našem stvarnom svetu ravno stopalo koje se održava na prstima samo ukoliko su cipele na štiklu zaista udobne, deo je svakodnevice. Upravo zbog toga, doll shoes su dobra ideja samo unutar Barbie Dreamhouse prostorija.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori