Cop or drop: Serena Williams x Nike
Cop or drop: Serena Williams x Nike

Cop or drop: Serena Williams x Nike

Serena Williams Design Crew nastavlja da donosi drugačiju stranu Nike patika. Serena Williams  je krenula saradnju sa Nike-om, kako bi donela raznolikost u svetu mode i sporta. A da joj je to pošlo za rukom, vidimo iz činjenice da se njihova kolaboracija nastavlja. Sada se ovaj dinamičan duo ponovo spojio kako bi doneo tri nova para Nike patika. U pitanju su Dunk Low Disrupt 2, Air Max 1, kao i the Air Huarache.

Dunk Low Disrupt 2

Dunk Low su prve na našoj cop or drop listi. Inspirisane stilom Serene Williams, ova edicija popularnog Dunk-a donosi nam pregršt boja, najviše ističući nijanse plave. Sa belom podlogom, tirkizno plava zajedno sa nešto svetlijom, odlično se kombinuje sa kraljevsko narandžastom. Međutim, boje i njihove odvažne kombinacije nisu jedino ono što nas ovde privlači. Naime, cele patike su postavljene kožom, dok je u predelu prstiju ista istačkana rupicama za bolji protok vazduha i tako se nogama omogućava lakše „disanje“. Tirkizno-plavi štitnici namerno su postavljeni van pozicija oko pete. Swoosh logo je izvezen tankim narandžastim koncem, te time daje potpuno novu dimenziju ovim patikama – lepšu ili ne, procenite sami.

Air Huarache

Još jedan model koji je SWDC uzeo pod svoje i dao mu jedinstven twist je Nike Air Huarache. Promena koja se najviše ističe jeste neoprenski jezik patike, koji je specifičan po tome što nema pertli. Podršku mu daje izvezena traka koja se prostire čitavom njegovom dužinom, dok ušiveni, kružni Nike logo savršene naleže na deo gde se stopalo spaja sa nogom. Preko čitave površine jezika utisnut je signature patern kolekcije, takođe. Ostatak patike nije puno menjan u odnosu na originalni Air Huarache model, dok su boje, naravno, uklopljene kako bi se bez napora utopile u dizajn.

 

Air Max 1

Za kraj, ostavili smo nama omiljeni model iz Serenine nove kolekcije. Isti nam stiže kao kreacija izgrađena od premijum materijala, koja za osnovu ima jednog od ikoničnih modela cele sneakerhead kulture. Ova Serenina varijacija Nike Air Max 1 modela, dominira svojim narandžasto-braon nastupom. Većina gornjeg dela patike izrađena je od obrnute kože, a spojena je tankim belim koncem. Na njoj takođe postoje rupice za komfornost. Đon je snežno beo i prelepo se uklapa sa ostatkom patike. Unutrašnjost patike poseduje Serenin potpis i obojena je tirkiznom bojom, istom onom koja se može naći na diskretnom Swoosh logou postavljenim na predeo malog prsta i na obe patike. Veći Nike logo, koji je pozicioniran na sredini patika sadrži utisnut patern kolekcije.

 

 

Učitati još
Zatvori