Ni ovo leto se ne odričemo čizama: Kojim modelima smo zamenili kaubojke?
Ni ovo leto se ne odričemo čizama: Kojim modelima smo zamenili kaubojke?

Ni ovo leto se ne odričemo čizama: Kojim
modelima smo zamenili kaubojke?

Stop right there. Nije 2010. (barem ne još) i ne nosimo takozvane letnje, najčešće rupičaste čizme. Prošlogodišnju sezonu obeležile su kaubojke i njihovo nonšalantno negodovanje visokih temperatura, a sada je došao trenutak sa cowboy core zamenimo military boots modelima koje ovog leta kombinujemo baš uz sve.

Combat boots are for seaside, too

Čizme vojničke estetike ne nose se samo uz mračne kombinacije, a to potvrđuju i neke od omiljenih stilskih manipulatorki na društvenim mrežama koje su ove sezone aminovale letnje autfite, min suknje, karnere i svetle tonove uparene sa combat boots modelima do kolena u crnoj ili braon boji.

I’ma sweat before you catch me looking regular

Kada su Kanye Westa pitali zašto nosi zimske komade leti, odgovorio je nešto što bi se kod nas prevelo sa „za modu se trpi“ i naglasio da se oblači tako jer je njegov autfit „hot“ dodavši: „I’ma sweat before you catch me looking regular„. I tu se negde nalazi i polazna tačke naše ideologije nošenje kožnih čizama do kolena u periodu visokih temperatura – it’s called fashion, look it up.

Journal finds: Letnje čizme, ali ne rupičaste

Iako je zvanična sezona čizama prošla, donosimo nekoliko modela do kolena koji još uvek nalaze na rafovima high-street i high end brendova.

čizme
zara
čizme
bershka
čizme
reserved
čizme
h&m
čizme
rick owens
čizme
fendi
čizme
sergio rossi
čizme
via roma 15

Foto: Instagram, Zara, Bershka, Reserved, H&M, Farfetch, Distante

Učitati još
Zatvori