Keeping it stylish: Idealni autfiti za dan na plaži
Keeping it stylish: Idealni autfiti za dan na plaži

Keeping it stylish: Idealni
autfiti za dan na plaži

Svake godine – tačnije svakog leta – srećemo se sa istim izazovom. Kako održati barem primese ličnog stila na plaži? Priznaćete da, kada dođu topliji dani i sve je manje slojeva koje nosimo, stilizovanje autfita postaje mukotrpan zadatak. Sa jedne strane, treba odabrati odgovarajuće komade u kojima ćemo se osećati udobno i prijatno; određene materijale i krojeve izbegavamo upravo jer visoke temperature od nas traže da nosimo komade koji će našoj koži dozvoliti da diše. Međutim, kako u tim uslovima ostaviti barem jedva primetno sopstveni pečat? Što je manje komada – i što su oni manji – teže je da izgradimo autfit koji će i dalje biti odraz našeg stila, te je manje prostora na kojem se možemo poigravati.

U želji da vam, ako je to ikako moguće, olakšamo pakovanje do naredne letnje destinacije, odabrali smo nekoliko autfita koji mogu poslužiti kao inspiracija.

Keeping it simple

Nekada odlazak do plaže treba posmatrati upravo tako, te praktičnost treba staviti na prvo mesto. U tim situacijama dovoljna je košulja i šorts koje ćete navući preko kupaćeg kostima. Isto možete učiniti sa dugačkom, pletenom haljinom. Ipak, kako postići da takav autfit ipak ne bude previše jednostavan i… dosadan? Jedan način jeste da odabirom kupaćeg kostima – bilo da je on neobičnog kroja ili sadrži upečatljive detalje. Osim toga, možete birati komade u jarkim bojama, koje gotovo automatski autfitu daju na dinamičnosti. Aksesoari su svakako neizostavni delovi autfita na plaži – zato se poigrajte odabirom šešira ili naočara za sunce.

The beach is your runway

Za neke od nas, dan na plaži je just another day at the office kada je odabir autfita u pitanju. Drugim rečima, velika je verovatnoća da ćemo praktičnost i udobnost žrtvovati zarad upečatljivog izgleda. Zato bismo verovatno prošetali dizajnerske komade i arhivske pronalaske – kao što to čini Camille Charrière u svom vintage Dior kompletu.

La dolce vita

Konačno, ali ništa manje efikasno – možete se poigrati ambijentom u kojem se nalazite, pa od plažnog autfita kreirate svojevrsan romantičan kostim. Ako se nalazite na italijanskom primorju, samo zamislite koja kombinacija bi najbolje izgledala dok se vozite Vespom duž obale – čak i ako ne planirate da se istom zaista vozite. Na francuskoj rivijeri, prugice i marame oko vrata uvek su dobar izbor. Kraj grčkog mora, uvek možete zamisliti da se nalazite u novom nastavku filma Mammamia!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori