7 savršenih: Torbe od rafije
7 savršenih: Torbe od rafije

7 savršenih: Torbe od rafije

Ovu nedelju obeležio je odlazak ikone stila Jane Birkin, a inspirisani njenim modnim izborima danas biramo torbe od rafije. Jane se isticala svojim nekonvencionalnim modnim izborima, pa je tako dugi niz godina umesto klasičnih torbi nosila pletene korpe. Na pitanja mnogih zašto pravdala se da samo u njih može da stane sve što joj je potrebno.

Da je ostavila traga svojim izborima dokazala nam je i Alberta Ferretti koja je u okviru svoje SS ‘19 revije predstavila upravo ovaj aksesoar.

Danas možda nemamo veliki izbor pletenih korpi na tržištu, ali imamo torbe od rafije koje dolaze u raznim veličinama i oblicima. Shodno sezoni one su idealan izbor za dnevne varijante, a ukoliko uzmete bigger size mogu biti skladište svega što vam treba (a i ne treba).

 Bag before THE bag

Nakon smrti britanske glumice i pevačice svi pričaju samo o Birkin torbi. Jane nije definisana time što je nekome bila inspiracija, niti je svoju torbu nosila toliko često (a i kad jeste, na nju je obavezno kačila bag charms jer je užasavala pomisao da njena torba izgleda kao svačija) .

Ona je u mladosti, pre čuvene Birkinke, svakodnevno kao glavni aksesoar nosila pletene korpe. Neki su joj se podsmevali zbog toga, ali ona nije marila. Njena aura zračila je drugačije, a ona se dobro osećala zbog toga, zato je i redefinisala french girl estetiku dvadesetog veka.

7 savršenih // Torbe od rafije

U današnjoj rubrici biramo čvrste, oble torbe od rafije u kojima možete nositi štagod poželite. Iskoristite ovo leto, stavite firmirane torbe po strani i budite that girl.

Rafije
Zara
Zara
Rafije
Mango
Mango
Rafije
Manebi
Manebi
Rafije
La DoubleJ
La DoubleJ
Rafije
Rabanne
Rafije
Rabanne
Rafije
Ami paris
Ami paris

Foto: Instagram; Zara; Mango; Farfetch

Učitati još
Zatvori