7 savršenih: Sive suknje preko kolena
7 savršenih: Sive suknje preko kolena

7 savršenih: Sive suknje preko kolena

Dior kaže – sive suknje, Prada kaže – sive suknje. Kako da ih ne poslušamo?

Sive suknje preko kolena su kao dobar par farmerki  – možete ih nositi na sve. Ova boja jednako se lako uklapa uz tople, ali i hladne tonove, uz košulje, basic majice, bodije, kropovane džempere, jakne i kapute. Kao što rekosmo – uz sve. Zaključak? Treba nam siva suknja, a mi smo odabrali 7 savršenih.

Nedelje mode uvek nas upute šta su aktuelni i budući trendovi – prvo kroz streetstyle, a drugo kroz runway. Primetili smo da Dior i Prada, dve visoko kotirane globalne modne kuće, u fokusu imaju upravo sive suknje.

Dior, naravno, igra na teksturu, volumen i težinu materijala, pa nam tako servira suknje u granitno sivoj boji koje su oličenje ženske moći i autoriteta.

Sa druge strane, Prada pokazuje svoju pomalo playful stranu i koketira sa neobičnijim materijalom u vidu kože (ili eko kože), a jedan od komentara ispod slike na kojoj Xenia Adonts nosi ovaj look piše – business woman meets secret agent outfit.

Dakle, sličan komad, slična boja, ali dva potpuno različita modna pravca što nam i dokazuje da se siva suknja može nositi na više načina.

7 savršenih: Sive suknje preko kolena

Prada or nada kažu modni znalci, a mi kažemo – Prada or Zara. Španski highstreet gigant ima modele suknji u sivoj boji koji su maltene identični kao Pradin hot piece, tako da investicija ne mora biti štetna po vaš budžet, a možete uloviti ove komade koji ćete sigurno nositi više sezona. Još jedna stvar – i Prada i Dior fokus stavljaju na matching autfite jer – total gray look uvek polaže ispit sa najvišom ocenom.

Pored Zarinih modela naš modni sektor istražio je dodatnu ponudu suknji u ovoj dužini i boji, nadamo se da ćete kroz naš mini shopping vodič pronaći idealan model za jesen. Mi ga već imamo.

Maison margiela
Sive suknje
Maison margiela

Foto: Instagram / @carlaginola / @xeniaadonts / @izzipoopi / @prada / Zara / Farfetch

Učitati još
Zatvori