7 savršenih: Cipele sa otvorenom petom
7 savršenih: Cipele sa otvorenom petom

7 savršenih: Cipele sa otvorenom petom

Mid season zahteva konstantno prilagođavanje promenama temperature, a kada je obuća u pitanju situacija je vrlo tricky. Hladno je za papuče, toplo je za čizme, šta nam preostaje? Cipele sa otvorenom petom.

Popularno nazvani obućom za prelazni period, ovakvi modeli cipela ujedno su na svim trend report modnim listama tekuće sezone. Opcija je mnogo, a ovaj tip obuće dolazi u varijantama na debelu, kockastu štiklu, tanku štiklu ali i onu simboličnu od par santimetara. Ako ne posedujete ništa slično, vreme je za rubriku 7 savršenih.

Najveća prednost ovog modela je ta što su lagane za nošenje, dok vam otvorena peta pruža (preko potreban) komfor. Naši odabrani modeli propagiraju ženstvenost, bez obzira na visinu i oblik potpetice.

Trenutno najviralniji model (i Journal Wishlist materijal) jesu Saint Laurent salonke sa otvorenom petom, na vrtoglavo visoku štiklu, a ponela ih je i naša poznata influenserka Dunja Jovanić. Investicija u ove cipele vrlo je racionalna stvar, u slučaju da stoje kao pending proizvod u vašoj digitalnoj shopping korpi.

7 savršenih: Cipele sa otvorenom petom

U zavisnosti od temperature (i ličnih preferencija) ovaj model može se nositi na bosu nogu, najlon čarape ili deblju čarapu, što znači da se mogu stilizovati na više načina. Bez kompromisa najidealnija obuća za prelazni period, koja pokriva između 6-9 meseci godišnje a uklapaju se u skoro sve stilske pravce.

Cipele sa otvorenom petom
Chamel
ChAnel

Foto: Zara, Massimo Dutti, Mango, Chanel, Farfetch

Učitati još
Zatvori