Simone Rocha nova gostujuća dizajnerka modne kuće Jean Paul Gaultier
Simone Rocha nova gostujuća dizajnerka modne kuće Jean Paul Gaultier

Simone Rocha nova gostujuća dizajnerka
modne kuće Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier je još 2020. godine najavio svoje povlačenje sa haute couture scene, međutim vrlo brzo je došao do ideje koja će zauvek promeniti odavno utemeljena pravila modne industrije i učiniti svet visoke mode umnogome inkluzivniji i dinamičniji. Naime, Jean Paul je shvatio da u procesu kreiranja komada namenjenim najuzvišenijim dizajnerskim krugovima mogu da mu pomognu talentovani vizionari koji su ujedno predstavnici istaknutih modnih kuća. Tako smo ubrzo dobili kolekcije na kojima su radili Julien Dossena, Haider Ackermann, Glenn Martens, Chitose Abe i Olivier Rousteing. Kolekcije su predstavljale fuziju originalnih dizajnerskih kodova francuske modne kuće i neprikosnovenih ideologija najuticajnijih modnih kreatora današnjice, a nova gostujuća dizajnerka je niko drugo do Simone Rocha.

Da li to znači da će se Jean Paul Gaultier ovoga puta pretvoriti u obilje cveća i mašnica?

Take a bow(s)

Simone Rocha je irska dizajnerka koja je svojim istoimenim brendom nametnula baletsku estetiku i mnogo mašni. Sanjiv svet ispunjen romantikom i prenaglašenim siluetama, koji smo vrlo brzo uočili na Nedelji mode u Londonu, predstavlja bespogovornu distinkciju u odnosu na filozofiju dizajniranja samog Jeana Paula. Sada već prepoznatljive Simone Rocha mašnice postale su deo ne samo fashion već i beauty industrije, te je njihovo prisustvo okarakterisano kao bow eyeliner trend.

Fashion month with Simone Rocha

Kada smo odlučili da ispišemo kratak izveštaj o istaknutim dizajnerima sa Nedelje mode u Londonu, znali smo da će se Simone Rocha naći na našem spisku. Iako je Mowalola napravila spektakl za pamćenja, a Sekpta konačno pomirio hip hop i high fashion, Rocha je dizajne sa mašnicama, bilo da su male ili velike, pretvorila u svojevrsni simbol visoke mode i ekstravagantnog stila. Na poslednjoj reviji imali smo priliku da detektujemo i redizajnirane modele diskutabilnih Crocs sandala. Upravo mogućnost da kreira idealan spoj nespojivih stilova govori nam da nova Jean Paul Gaultier haute couture kolekcija potencijalno može da postane jedna od najistaknutijih pod beskonačnim modnim nebom.

Kolekcija će biti prikazana sledećeg januara na Nedelji mode u Parizu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori