Patike za leto: tri predloga za kul urbane devojke
Patike za leto: tri predloga za kul urbane devojke

Patike za leto: tri predloga za
kul urbane devojke

Jačanje uticaja sneaker kulture započeo je još 70ih godina kada se glumica Farrah Fawcett u seriji Charile’s angels pojavila u legendarnim Senorita Cortez Nike patikama. Patike su ubrzo nakon prikazivanja serije bile rasprodate. Tada fenomen, danas realnost. Interesovanje za streetstyle i sneaker kulturu postala je svakodnevnica. Svaka stylish, urbana devojka zna da je dobar par patika pola dobrog outfita. Ukoliko još niste pronašli svoj savršeni par, nemojte da brinete jer mi vam donosimo 5 IT modela patika za leto po našem izboru.

Nike Air Max 96 2

Patike za trčanje sa vazdušnim đonom postale su deo kulturnog nasleđa. Sergio Lozano, ime koje vam možda ne zvuči poznato, ali sigurno ćete ga upamtiti ukoliko ste fan Air Max 95 i Air Max 96 modela patika. Lozano je još kao mladi dizajner napravio skicu cipele sa prugama. Izgledale su nalik onim prugama koje se vide na liticama Velikog kanjona. Njegov dizajn Air Max 95 modela patika naišao je na negodovanje kolega zbog nekonvencialnog izgleda, minimalnog swoosha i korišćenje vidljivog vazduha na prednjem delu stopala. Godinu dana kasnije, Lozano je dizajnirao noviju verziju svojih makserica. Air Max 96 nasledile su isti koncept vazdušnih jastučića. Ovoga puta sa redizajniranim gornjim delom koji je podećao na talase u okeanu. Naša druga preporuka su Air Max 96 2 model koje možete da pronađete u Buzz Sneaker Station radnjama u nekoliko kombinacija boja.

Yeezy Boost 500 Enflame

Streetsyle kultura, kakvu danas poznajemo, bila bi nezamisliva bez legendarnog repera Kanye Westa i njegovog Yeezy brenda u saradnji sa nemačkim sportswear brendom Adidasom.  Prvi model u ovoj produkciji bio je Yeezy Boost 750. Izašao je u februaru 2015. godine. Sedam godina i više od 10 modela kasnije, mi vam donosimo našu prepruku za ovo leto i upućujemo vas na njihovu lokaciju. Yeezy Boost 500 Enflame možemo da pronađemo u House of Zla.

Converse Run Star Hike

Saradnja Jonathan Andersona i Conevrsa započela je utvrđenom željom redizajniranja klasičnih Chuck Taylor patika. Ideja je evoluirala veoma brzo kao studija mešanja ikone Converse-a i potpuno nove siluete. Konstruisanje Converse x JW Anderson Run Star Hike zahtevalo je izvesnu genijalnost u dizajniranju.

Foto: Buzz Sneaker Station, Farfetch, Converse

Učitati još
Zatvori