Oproštajna kolekcija: Tom Ford odlazi u penziju?
Oproštajna kolekcija: Tom Ford odlazi u penziju?

Oproštajna kolekcija: Tom Ford
odlazi u penziju?

Tom Ford je rešio da se penzioniše, krene da uživa u životu i troši svoj teško zarađeni novac. Svi znamo da je modna industrija nemilosrdna, da od dizajnera traži stopostotnu involviranost 24/7 i da ne prašta odsutnost. Kako je pritisak na modne kuće ogroman, a pravu visoku modu trenutno u senku bacaju marketinški trikovi pojedinaca, Tom Ford je rekao dosta.

Da je dizajner sve bliži ovoj odluci znali smo još u novembru, kada je svoj brend prodao beauty gigantu Estee Lauder, za 2.8 milijardi dolara. Kao oproštaj, svojim modnim fanovima poklonio je poslednju kolekciju Autumn/Winter ’23 inspirisanu najiconic look-ovima iz njegovog 13 godina dugog opusa stvaralaštva za brend Tom Ford.

Naravno, kada su fotografije kampanje u pitanju, izbor je (bez dileme) bio Steven Klein, dok je za stajling bila zadužena Carine Roitfeld. Dream team nam je još jednom pokazao kako se to radi, a mi smo sigurni da modni svet gubi jednog od najvećih genijalaca.

Kako se i stilista Law Roach nedavno penzionisao na vrhuncu svog kreativnog stvaralaštva (doduše samo iz sfere celebrity stajlinga) stiče se utisak da je modni svet postao jako zamoran za pojedinca. Svakako, moda danas ne može da se poredi sa modnim stvaralaštvom pre, na primer, dve decenije, kada su modne revije bile svojevrsni događaji koji se ne propuštaju.

Kako nam je danas, zahvaljujući social media platformama, sve previše dostupno – gubi se ceo hajp oko ekskluzivnih revija i prvih redova (u kojima danas, za određenu cenu, može da sedi bilo ko).

Kako je Tom Ford devica u horoskopu, što bi impliciralo da je pasionirani radoholik, mi se nekako nadamo da ovo nije kraj njegovog modnog stvaralaštva. We need you, Tom. 

Foto: Profimedia; Instagram

Učitati još
Zatvori