NYFW: Donosimo najbolja streetstyle izdanja sa njujorškog asfalta
NYFW: Donosimo najbolja streetstyle izdanja sa njujorškog asfalta

NYFW: Donosimo najbolja streetstyle
izdanja sa njujorškog asfalta

Prva septembarska S/S ‘24 nedelja mode bliži se kraju, a pored trendova sa piste sa jednakom pažnjom pratili smo i streetstyle izdanja. Ulice Njujorka uvek su bile posebne i pružale su pojedincu priliku da bude beskompromisno svoj te se ovaj trend nastavlja (i intezivira) i za vreme trajanja modnih manifestacija.

Pored povratka modne kuće Ralph Lauren na NYFW najviše pažnje zavredili su Proenza Schouler, Helmut Lang i od skoro svima omiljeni streetstyle brend Khaite.

Globalna modna scena je tokom prošle i ove nedelje kao svoje prebivalište imala Njujork, a vreme ih je (za razliku od proteklih par sezona) poslužilo. Kako se u gradu istovremeno održavao i turnir US Open mnoge celebrity ličnosti bile su u prolazu tako da je grad koji ne spava proteklih sedam dana bio a place to be. 

Najbolja NYFW front row / streetstyle izdanja

Dizajneri, shodno svom potrošačkom telu i ciljnoj grupi, pažljivo biraju sa kojim javnim ličnostima će uvezati svoj brend identitet. Tako je Ralph Lauren u prvi red stavio modnu miljenicu i nosioca quiet luxury trenda Sofiu Richie, dok je Khaite u svojim redovima pozicionirao jednu od trenutno najstilizovanijih modela – Elsu Hosk kao i našu blogerku Tamaru Kalinić. Michael Kors igrao je na sigurno te su paparaci na putu ka njegovoj reviji sreli Blake Lively i Camilu Coelho, a nemačka influenserka Xenia Adonts usnimila se na putu ka Helmut Lang spektaklu gde je Peter Do prikazao svoju debitansku kolekciju.

Pored značajno poznatih ličnosti i brend ambasadora, koji po pravilu moraju da nose odeću brenda na čiju reviju idu, pažnju su nam privukli i manje poznati posetioci revija koji su imali daleko veću slobodu kada je stajling u pitanju. Neki su slali veoma važne poruke, dok su oni drugi ovo shvatili kao priliku za zabavu i kreativnost. Iako je Nedelja mode u Kopenhagenu trenutno vodeća kada je streetstyle u pitanju moramo priznati da ni Njujork nije razočarao.

Učitati još
Zatvori