Kim Kardashian u Gucci by Tom Ford haljini iz ’97. godine
Kim Kardashian u Gucci by Tom Ford haljini iz ’97. godine

Kim Kardashian u Gucci by Tom Ford
haljini iz ’97. godine

Kim Kardashian svoje takozvano modno znanje neretko gromoglasno nameće javnosti – od navodno uništene haljine Marilyn Monroe do krsta princeze Diane. Ipak, ista ta javnost još uvek neguje dozu nepoverenja pripisujući znanje njenom sada već bivšem mužu Kanye Westu. Bilo kako bilo, jedno ne možemo da joj osporimo – Kim je u prethodnim godinama postala samoproklamovana Gucci by Tom Ford muza. Iako je muza možda jaka reč u kontekstu u kojem je pisan tekst, ipak Kim Kardashian i Kylie Jenner pojavljivale su se u nekim od najprepoznatljivijim komadima iz, vrlo subjektivno rečeno, najbolje Gucci ere.

Shodno, možda suviše opširnom uvodu, danas govorimo o Gucci tube haljini iz prolećne kolekcije za sezonu 1997 koju je Kim Kardashian nedavno nosila na 25. godišnjici postojanja make-up brenda Anastasia Beverly Hills.

Ne preterujemo ako kažem da je Kim na sebi nosila parče istorije. Naime, haljina je na reviji predstavljena u nekoliko boja, a upravo ovu metalik-bakarnu nosila je Naomi Campbell. Takođe, haljinu je tih godina nosila i Victoria Beckham.

Fast forward to today, arhivske komade koje je dizajnirao ultimativni predvodnik seksi minimalizma veome je teško iskopati. Gucci tube haljina pronađena je u samo dva primerka i to prototipa. Midi verziju nosila je Kiara Kabukuru, dok je upravo maxi haljina koju je nosila Kim Kardashian jedan od nikada-pre-nošenih komada.

Photo credit. Instagram (@kimkardashian, @qv.archives)

Učitati još
Zatvori