Krst koji je nosila Princeza Dajana sada u posedstvu Kim Kardashian (i internet nije zadovoljan)
Krst koji je nosila Princeza Dajana sada u posedstvu Kim Kardashian (i internet nije zadovoljan)

Krst koji je nosila Princeza Dajana sada u posedstvu Kim Kardashian (i internet nije zadovoljan)

Kim Kardashian je nova vlasnica priveska u obliku krsta koju je nosila prinzeca Dajana. Attallah krst koji je princeza od Velsa nosila u nekoliko prilika stavljen je na prodaju od strane aukcijske kuće Sotheby’s London u okviru njihove „Kraljevske i plemenite rasprodaje“ u sredu.

Kako navodi Sotheby’s London, četiri osobe su se takmičile u aukciji, a predstavnik koji se nadmetao u ime rijaliti zvezde pobedio je na aukciji posle pet minuta. Međutim, vest da je privezak koji je nosila Princeza Dajana sada u posedstvu Kim Kardashian izazvao je snažne znake neodobravanja od strane javnosti na internetu.

Attallah krst

Krst je originalno kupio Naim Attallah, koji nosi Orden Britanskog carstva, od kraljevskog juvelira Garrarda 1980ih godina. Zahvaljujući Naimovim prijateljstvom sa princezom, Dajana je viđena kako nosi krst nekoliko pita tokom niza godina. Najpoznatije je nosila Attallah krst u oktobru 1987. godine, na humanitarnoj gala akciji podrške dobrdotvornoj organizaciji Birthright koja radi na zaštiti ljudskih prava tokom trudnoće i porođaja.

Privezak prepoznatljiv po detaljima cvetnog dizajna, ukrašen je kvadratnim ametistima naglašenim kružno rezanim dijamantima. Aukcijska kuća Sotheby’s London tvrdi da je krst jedino nošen od strane princeze od Velsa, i da je ovo prvi put da se pojavljuje ponovo u javnosti.

Iako je Kim Kardashian kupila čuveni krst za nešto manje od 200.000 dolara, što je prema saopštenju aukcijske kuće bilo duplo više od procene pre aukcije, stručnjaci za nakit procenili su da bi komad mogao da košta i do 500.000 dolara.

Prvo Marylin, zatim Lady D

Tačnije, prvo je u pitanju (navodno) bio Cartier sat Jackie Kennedy, zatim Smooth Criminal šešir Michaela Jacksona koji je Kim Kardashian kupila kao božićni poklon 2019. godine za ćerku North West. Međutim, najveća kontraverza usledila je nakon Met gale prošle godine, kada je Kim Kardashian nosila haljinu Marylin Monroe. Iako je javni i medijski linč koji je nastupio usled informacije da je nošenjem haline Kim Kardashian pocepala deo haljine, koja se zatim ispostavila kao netačna, javnost nije zadovoljna što je još čuveni komad uspomene na princezu Dajanu u posedstvu Kim Kardashian.

Međutim, kako to na internetu i biva, pored bezbroj kritika usledilo je isto toliko dobrih Twitter trenutaka na račun medijske ličnosti.

Foto: Instagram (@sothebys)

Učitati još
Zatvori