Journal spotlight: Belgijska umetnica Naomi Gilon
Journal spotlight: Belgijska umetnica Naomi Gilon

Journal spotlight: Belgijska
umetnica Naomi Gilon

„Monstruozne“ šake i groteskne keramičke skulpture, radovi ove umetnice nagoveštavali su hypebeast villain fashion eru mnogo pre nego što nas je ona zadesila. Ovog puta, palimo Journal spotlight i bacamo svetlost na belgijsku umetnicu Naomi Gilon.

Does this ring a bell?

Bilo da ste svesni toga ili ne, snažno tvrdimo da ste se barem jednom već susreli sa radom Naomi Gilon. U saradnji sa danskom modnom kućom Han Kjøbenhavn, Gilon stoji iza (argumentovano) jednog od najprepoznatljivijeg prošlogodišnjeg red carpet izgleda. Karakteristična šaka prisutna još u najranijim radovima umetnice, čvrsto je „stezala“ grlo Julie Fox na prošlogodišnjem Vanity Fair događaju, kada je Fox ujedno zvanično zapečatila sudbinu messy izgledu šminke.

Hibdridni objekti belgijske vizionarke smešteni su u „tampon zoni“ stvarnosti i fantazije. Radovi Naomi Gilon vođeni su vizijom stvaranja inovativnih dizajna i kompleksnih umetničkih dela od različitih materijala poput keramike i porcelana.

Beskompromisnim eksperimentisanjem i izazivanjem koncepta lepog, Gilon stavlja mitološki obrt na sasvim obične stvari poput torbi, pepeljara, i svećnjaka. Enkapsuliranjem elemenata poput kandži, trnja i bodlja u svojim skulpturama, kreiran je prepoznatljiv vizuelni identitet Naomi Gilon sačinjen prevashodno od horora i bizarnog.

Kako je hypebeast villain fashion era u punom jeku, nije izneđujuće što konceptualni umetnici poput Gilon pronalaze svoje mesto i u high fashion tokovima mode.

Učitati još
Zatvori