Journal intervju: Snežana Gašić – Balenciaga revija bila je moj dugo čekani dream job
Journal intervju: Snežana Gašić – Balenciaga revija bila je moj dugo čekani dream job

Journal intervju: Snežana Gašić – Balenciaga revija bila je moj dugo čekani dream job

Srpska manekenka, Snežana Gašić, poslednjih godina ostvarila je impresivne angažmane na modnim pistama širom sveta. Osim uspešnih revija o kojima smo svojevremeno pisali, Snežana je konstantno tražena u svim sferama modne industrije, a u prilog tome govori i činjenica da je u svoj portfolio nedavno upisala prestižnu saradnju s modnom kućom Balenciaga. Tu svakako nije kraj poslovnim trijumfima za ovu godinu, s obzirom na to da je nesvakidašnja lepota ove devojke postala sastavni deo aktuelne kampanje popularnog italijanskog brenda Liu Jo i Moschino Resort 2024. kolekcije.

Budući da smo trenutno kilometrima udaljeni, Journal je organizovao virtuelni intervju sa Snežanom Gašić. Evo šta nam je otkrila…

JOURNAL 01: Modna kuća Balenciaga i njen kreativni direktor Demna, prezentovali su prolećnu Capital B kolekciju u formi kratkog video zapisa – kakve utiske nosiš sa snimanja, i kako je zapravo došlo do te saradnje?

Balenciaga je brend koji izuzetno volim i dugo sam priželjkivala saradnju sa njima. Kada sam otišla na snimanje, bila sam najsrećnija na svetu i vrlo ponosna na sebe. Jedno nezaboravno iskustvo. Do same saradnje je došlo zahvaljujući mojoj agenciji u Parizu, kao i matičnoj agenciji J’s management, koja me je njima predložila. Zaista sam zahvalna na takvoj prilici.

Snežana Gašić
/ Balenciaga; Capital B; Spring '24 Collection /
Snežana Gašić
/ Balenciaga; Capital B; Spring '24 Collection /

JOURNAL 02:Nedavno smo te primetili u novoj kampanji italijanskog brenda Liu Jo, ali i na Dolce & Gabbana pisti. Da li mimo toga, postoji još neka poslovna saradnja koju potajno priželjkuješ?

Postoji naravno, ali kada bih vam rekla ne bi više bila tajna. Tako da ćemo strpljivo sačekati da se i to desi.

Snežana Gašić Journal intervju
/ LiuJo /
Snežana Gašić Journal intervju
/ LiuJo /
Snežana Gašić Journal intervju
@liujo
Snežana Gašić
/ Dolce & gabbana /

JOURNAL 03: Tvoja manekenska karijera otpočela je 2018. i otad si ostvarila zapažene uspehe širom sveta, zanima nas, da li možeš da izdvojiš najdraže snimanje ili reviju?

Teško da mogu izdvojiti samo jedno snimanje ili reviju. Ali recimo Balenciaga, jer je to dugo čekani dream job. Takođe, moram reći da me je poslednja Dolce & Gabanna revija oduševila i dotakla na neki poseban način.

JOURNAL 04: Da li te je oduvek privlačio svet mode i da li si maštala da tvoj posao bude vezan za svetsku modnu industriju?

Slagala bih ako kažem da me nije privlačio. Sećam se da sam još kao mala volela da isprobavam raznoraznu odeću, tako da je sve nekako vodilo ka tome da danas budem ovde gde jesam.

Snežana Gašić
/ moschino /
Snežana Gašić
@moschino

JOURNAL 05: Šta ti je draže – studio ili pak modna pista? I zašto?

Zaista uživam radeći oba. Kada su snimanja u pitanju volim taj osećaj gde mogu sebe da prikažem na  potpuno neki drugi način u odnosu na ono što sam privatno. Dok kod revija volim sam koncept postavke i uložen trud svih koji učestvuju.

JOURNAL 06: Život supermodela, poput života profesionalnog sportiste zahteva stalnu formu i određena odricanja. Da li možeš da podeliš tajne perfektnog izgleda, i iz kojih se to aktivnosti sastoji tvoja svakodnevica?

Za mene perfektan izgled znači osećati se dobro u svom telu. Naravno, u velikoj meri utiču genetika i zdrava ishrana. Što se tiče moje svakodnevice, ove godine sam dosta bila na putu, pa slobodno vreme koristim da se odmorim i resetujem provodeći ga sa bliskim ljudima i naravno sa mojim psom za kog sam izuzetno vezana.

JOURNAL 07: Koliko je na tvoj lični stil uticala gotovo svakodnevna povezanost sa svetskim dizajnerima – i da li možeš da izdvojiš najdraži dizajnerski komad iz svog garderobera?

Kada se vratim na svoj početak, vidim koliko se moj lični stil postepeno gradio. Ali nekako se to uvek svodilo na jednostavne cool komade odeće. A iz svog garderobera izdvajam jedan jedini Mom’s Pants, iza kojeg stoji Jelena Đokić, ujedno i moj modni agent. Sve što ona stvara obožavam.

Snežana Gašić
/ david koma /
Snežana Gašić
/ david koma /

JOURNAL 08: Koja su tvoja interesovanja izvan modnih pista?

Trenutno se trudim da budem fokusirana na posao koji radim, pa tako i ne tražim dodatne zanimacije koje će mi odvlačiti pažnju. Ali sigurna sam da će i moje sledeće zanimanje biti vezano za modu.

JOURNAL 09: Da li praviš dugoročne planove i gde sebe vidiš za par godina?

Nisam neko ko voli mnogo unapred da planira, ali za nekoliko godina sebe vidim kao osobu koja je ostvarila sve svoje ciljeve.

Foto: Instagram znekey / liujo / demnagram / moschino

Učitati još
Zatvori