Heaven x Bladee : Saradnja kao prikaz eteričnog pogleda na umetnost, modu i muziku Drain Gang člana
Heaven x Bladee : Saradnja kao prikaz eteričnog pogleda na umetnost, modu i muziku Drain Gang člana

Heaven x Bladee : Saradnja kao prikaz eteričnog pogleda na umetnost, modu i muziku Drain Gang člana

Švedski reper Benjamin Reichwald, poznatiji stotinama hiljada fanova kao Bladee,  u saradnji sa Heaven by Marc Jacobs kreirao je kapsulnu kolekciju za proleće 2022. koja je upravo postala dostupna javnosti. Sa muzikom čiji su ključni deo estetike ozbiljan autotune zvuk i eksperimentalna melodija, Heaven x Bladee kolekcija prikazuje jedinstvenu umetničku praksu ovog Drain Gang člana.

One shot, click, click, click

Umetnički kolektiv Drain Gang umetnika Bladee, Thaiboy Digital, Ecco2K  i Whitearmor, pored toga što je fokusiran na muziku, kreirao je sopstvenu prepoznatljivu estetiku i supkulturu. Takozvani trashy zvuk zajedno sa bučnim vizuelnim prikazima nadrealnih motiva, čine srž cyber y2k drainer estetike.

Pored toga što je revolucionizovao alternativni žanr svojim hyperpopcyber zvukom, Bladee nije stranac svetu mode i dizajniranja. Reper kreira merch dizajne za Year0001 , a prošle godine se pojavio u Heavn by Marc Jacobs proleće 2021. lookbook-u.

Heavn x Bladee

Heavn x Bladee kolekcija usredsređena je na reperova umetnička dela mešovitih medija koja prenosi svetove iz snova i podsvest u divlje energične apstraktne kompozicije. Bladee je učestovao u dizajniranju same kolekcije od odabira tekstila do idejnih koncepta i grafičkog postavljanja.

Kolekcija gleda iznutra kako bi prenela osećaj snova i njihova subliminalna značenja, a rezultat je zadivljujući prikaz emocionalnog i inspirativnog unutrašnjeg sveta ovog švedskog umetnika.

Mi vam donosimo prvi pogled u ovu saradnju, a sve komade ove kolekcije možete pronaći na zvaničnom Heaven by Marc Jacobs sajtu.

BLADEE BABY TEE
BLADEE SWEATER
RIPPED JEANS
VALERY BELLS PUFFER VEST
BLADEE ZIP UP HOODIE
REAPER NECKLACE
BONES BRACELET
BLADEE BEANIE
BLADEE HAIR BOW

Foto: Heaven by Marc Jacobs, Instagram

Učitati još
Zatvori