Predstavljamo vam novu kolekciju Hanna Balu brenda pod nazivom Shape of water
Predstavljamo vam novu kolekciju Hanna Balu brenda pod nazivom Shape of water

Predstavljamo vam novu kolekciju Hanna Balu
brenda pod nazivom Shape of water

Da imperativ kvaliteta ne poznaje formu, godišnja doba i granice dokaz je relativno mladog brenda Hanna Balu, koga je domaća i regionalna modna scena za kratak vremenski period zavolela i percipirala kao sinonim za vanvremensku modu, upečatljiv modni izraz, autetičan i nadasve drugačiji, a opet klasičan izraz u kojem forme, materijali i oblici prolongiraju igru dopuštajući ženama da lakoću postojanja i ljubav prema životu implementiraju u svoj stil i modni identitet.

Upravo ova mantra bila je inspiracija za kreiranje kolekcije pod nazivom Shape of water za proleće/leto ’23, a ekipa Journala vam ekskluzivno donosi prve slike kampanje i inspiraciju koja stoji iza nove Hanna Balu kolekcije.

/ / Hanna Balu S/S 2023: Shape of water

Na mestu gde more ljubi nebo, gde nepreglediva prostranstva veličaju snagu i moć prirode i gde putovanja nikada ne prestaju, rođena je kampanja za proleće/leto’23 – Shape of water. Nova kolekcija i kampanja inspirisane su oblicima i teksturom vode koja jednako nežna i moćna predstavlja izvor života i suštinu njene lepote. Kampanja je snimana u Hrvatskoj, u mestu Savudrija, a želja Hanna Balu tima bila je da vizualizuje priču dalekih prostranstva veličanstvene prirode i da modele iz nove kolekcije uklopi u taj ambijent.

Kreativni tim zadužen za vizuelni identitet i ovog puta je poveren Jeleni Milovanović i Jeleni Mitić iz VIS À VIS agencije, koja je svoj prepoznatljiv pečat stavila i na prethodno Hanna Balu kampanju – She Walks in Beauty.  Za dozu autentičnosti i statement modnog izraza bile su zadužene devojke čija imena ispisuju stranice mode i predstavljaju sinonim za istu – Aleksandra Bojović i Marija Minić, koje su se ovog puta našle u ulozi modela.

Prirodni materijali prilagođeni letnjim temperaturama u kombinaciji sa prepoznatljivim Hana Balu dizajnom i resama, u dodiru sa telom preuzimaju oblike talsa. Lagane teksture, obogaćene detaljima prate pokret tela omogućavajući nesmetano kretanje i ohrabrujući žene da se upuste u avanture, ne dopuštajući kompromis na račun elegancije i sofisticiranosti. Otvorena leđa, šalovi, svilene rese, izrezi su detalji korišćeni da obogate novu kolekciju. Po prvi put dizajnerka Snežana za Hana Balu u svojoj kolekciji predstavlja kombinezone. Paleta boja inspirisana je bojama mora – tirkizno plava predstavlja more u svitanje, tamno zelena – čuvena seafoam green – za boju pene mora, koralna – boja mora u vreme zalaska sunca, kao i neizostavnom bež, crnom, crvenom, sivom i bojom slonovače.

Ne praveći ustupke kada je reč o udobnosti, ova kolekcija odiše pročišćenim formama, laganim teksturama, prijatnim materijalima dizajniranim tako da laskaju svakom obliku tela, stavljajući u fokus ženu i njeno svakodnevno kretanje, kao i ljubav prema indivdualnosti, slobodi i lepoti života.

 

Kao što kaže rečenica iz kultnog filma Shape of WaterUnable to perceive the shape of you, I find you all around me.

Your presence fills my eyes with your love. It humbles my heart, for you are everywhere – želeli smo da vas motivišemo da leto proživite u duhu ove mantre, noseći modele nove Hana Balu kolekcije.

VIS À VIS

// Tim kampanje: Shape of water //

creative direction, styling & video: Jelena Milovanović / VIS À VIS /

art direction & photo: Jelena Mitić / VIS À VIS /

models: Aleksandra Bojović i Marija Minić

makeup: Tea Flego

Učitati još
Zatvori