Dua Lipa nas je poslednjom Instagram objavom podsetila na omiljenu Dior kampanju
Dua Lipa nas je poslednjom Instagram objavom podsetila na omiljenu Dior kampanju

Dua Lipa nas je poslednjom Instagram objavom
podsetila na omiljenu Dior kampanju

Dua Lipa proslavila 27. rođendan. Lepe vesti i sve najbolje slavljenici, ali mi nismo tu zbog toga. I spy with my little eye… U jeku rođendanske nedelje pevačica Dua Lipa objavila je fotografiju na svom Instagram nalogu, a našem istančanom modnom oku nije promaklo otelotvorenje ikonične Dior kampanje za kolekciju ss2000.

Čestitke upućujemo Lorenzu Posoccou

@dualipa
@dualipa

Kako to obično biva pod beskrajnim modnim nebom, mediji-neznalci zasluge za dobar stajling pridaju zvezdama koje su samo vizuelno manifestovale ideje genijalnih stilista. Lorenzo Posocco, stilista pop pevačice Dua Lipe, jedan je od modnih umova koji nam neprestano servira prave spektakle. Lorenzo je oživeo dvehiljadite, butterfly top i mini suknje, vratio nam denim on denim i sve to začinio Muglerom i korsetima u kojima se ne diše.

@dualipa
@dualipa

Word to John Galliano

Ako nam je Tom Ford omiljena Gucci era, onda nam je svakako John Galliano omiljena Dior era. Galliano je na poziciji kretivnog direktora bio od 1996. do 2011. godine. Njegove radove sa početka karijere u francuskoj modnoj kući potrebno je uvrstiti kao obaveznu literaturu radi modne specijalizacije budućih generacija.

Krajem prošlog milenijuma John Galliano dizajnirao je kolekciju sa ciljem da modnu kuću Dior uvede u 21. vek iako se Dior protivio i histerisao. Denim on denim on denim, uske asimetrične haljine, ikonične čizme po kojima vrišti Dior monogram i obojene naočare za sunce definisali su s/s00 kolekciju. Galliano je ovim dizajnima označio novo Christian Dior doba i postigao relevantnost brenda među miljenicima pop kulture. Odjednom, Dior su nosile i američe rep zvezde P. Diddy Foxy Brown. Brown je svoju ulogu u reformiranoj ideologoji francuskog brenda zabeležila linijom Coast-to-coast, stash the gat in holster girl, Dark-skinned Christian Dior poster girl. 

@_oldschooling
@_oldschooling

Ne bi li atraktivnost kolekcije ostala tu gde jeste, John Galliano okuplja dobro poznatu ekipu. Sada već ikonična kampanja sa Gisele Bündchen i Rheom Durham u glavnim ulogama delo je pravog dream team-a kreativaca. Stilistkinja Jane How, fotograf Nick Knight i scenograf Michael Howells stvarali su najmoćnije reklamne kampanje iz takozvane Dior dekade.

Učitati još
Zatvori